Hristiyanlık tahrif edilmiş ilahi bir dinin adı bile değildir.Hz İsa(AS) ile gonderilen dinin ismi İsevilik dini idi ve hristiyanlık sadece siyasi birlik ve halkı istenildiği gibi yonetmek amacıyla MS.325 de toplanan iclerinde kral konstantin'inde bulunduğu bir toplukda oluşturuldu olay "Cevap Veremedi"(papazlar hicbir zaman kitaba cevap verememişlerdir) ya da Dıya-ul Kulub kitabında şoyle nakledilir:
"İsa(AS) 'ın hak dini az zaman sonra duşmanları tarafından sinsice değiştirildi. Bolus(Pavlos) adındaki bir yahudi İsa (AS)'a inandığını soyliyerek ve İseviliği yaymaya calışıyor gorunerek Allah-uTeala'nın indirdiği incili yoketti. Daha sonra İseviliğe teslis(trinite) fikri sokuldu.Baba-oğul-Ruh-ul Kudus diye aklın mantığın kabule demiyeceği bir iman sistemi kuruldu. Hakiki inciller gayb olduğu icin sonradan bazı kimseler inciller yazdılar.M 325 senesinde toplanan iznik ruban meclisi mevcut olan 54 incilden 50 adedini ibtal etti. Geriye 4 incil kaldı. Bunlar Matta,Markos,Luka,Yuhannanın yazdığı incillerdir. Bolusun yalanları ve eflatunun ortaya attığı teslis fikri bu incillerde de yer aldı. Barnabas adındaki bire havari İsa(AS)' dan gorduklerini ve işittikerini doğru olarak yazdı ise de bu Barnabas incili yokedildi.
Not1:Barnabas incili yokedilmemiştir ancak papazlar onu saklamışlardır avrupalı araştırmacı taylor bu incili bulup yayınlamıştır incili şoyle bulmuştur:incili saklayan papazlardan biri barnabas incilini okurken uyukuya dalıyor ondan kitabı alıp hızlıca iceriğini başka yere gecirip geri koyuyor-link verilecektir
Buyuk Konstantin putperes iken Ms 313 de hristiyanlığı kabuletmişdi. 325 de iznikde 318 papaz toplayıp butun incillerin birleştirilerek bir incil yazılmasını emretmiş ise de papazlar 4incil bırakmışlardı. bunlara eski putpereslikten de cok şeyler sokulmuştu. Noel gecesinin de yılbaşı olmasını kabuletmiş hristiyanlık resmi bir din olmuştu. [İsa(AS)' ın incilinde ve Barnabas incilinde Allah'ın bir olduğu yazılı idi] İstanbul piskoposu Atnas teslis taraftarıydı. Aryus ismindeki bir papaz 4 incilin yanlış olduğunu Allah-u Tealan'nın bir olduğunu, İsa (AS)'ın O'nun oğlu değil kulu ve peygamberi olduğunu soyledi ise de dinlemediler. Hatta afaroz ettiler. Aryus tevhidi neşretti ise de cok yaşamadı. Yıllarca Atnas ve Aryus taraftarları birbileri ile mucadele ettiler. Sonradan bircok meclisler toplanarak mevcud 4 incilde yeni yeni değişiklikler yapıldı.........
"kitabın muhtelif yerinde goruleceği gibi papazlar kendilerine yoneltilen suallere cevap verememişlerdir Bunun icin kitabımıza Cevap Veremedi ismini vermeyi uygun bulduk..."
Barnabas incilinde Hz Peygamberimiz(SAV) hakkında yazanlardan biri şudur:"o olmasaydı alemleri yaratmazdım" Biz buyuk velilerin keşiflerinden biliyoruz Kudsi Hadis olarak
Barnabas incil ile ilgili F. Gulen Hocaefendinin anlatımına goturur link: http://www.resulullah.org/altsayfa.p...let&op=1&id=70
"Ey insan adını taşıyan varlık
Kendine gel uyan gafletten artık
Seadet yolunu gormezsen nadan
Niye vermiş sana bu aklı Yezdan?
Nicin geldin fani cihana boyle
Yalnız yimek icmek icin mi soyle
Biirsin bir ruhda vardır insanda
Psikoloji olayları meydanda
Muhakkak dunyaya gelen oluyor
O zeman ruhlar acep ne oluyor
İleriyi gormek elbette insanlık
Bunu sağlar sanma Hristiyanlık
İslamı kotuler onlar daima
İncilde boylemi soyledi İsa?
İslamı bilmiyorum dersin
Nasıl muneverlik iddia edersin
Genclik gecri sanki tatlı bir ruya
Butun omurde bir sattır guya
İslamı tahikr ediyorsun bugun
Anlamadan verilir mi hic hukum
Din dersine luzum yokmuş lisede
Boylemi soyleniyor kilisede
Biraz muslumanlığı da et merak
Din buyuklerinin sozune bir bak
Okursan anlarsın sende o zaman
Ne diyor MUHAMMED Aleyhisselam
Diyor ki herşeyi yaratan birdir
İsa da anasıda aciz kuldur
Kuran-ı Kerim kelam-ı Rahmandır
Ayetleri alemlere ihsandır
İlim,fen cumle fezail kaynağı
Ona uy,dilersen felah bulmağı
Hergun okuyorsun gazete kitap
Bunları kim yazmış iyice bir bak
Coğunu dinsizler duzmuş gizlice
İslama iftira sacıyor nice
Kurana mantıkla catamıyanlar
Alcakca yalanlar uyduruyorlar
Doğru din kitabı okuyan insan
Hakikatı anlar olur muslimÂn!
bir anı:
-izmirdeki fuarda hristiyanlık eserleri satan bir sergiye yaklaşıp oradaki iki adamdan birine dedim ki: bana hristiyanlık tarihini anlatan bir kitap verirmisiniz?
oyle bir kitap olmadığını soyledi dedimki:sizdemi yok yoksa hic bir yerde mi yok?
dedi ki:bu konuda kilise tarihini anlatan bir kitap yazılıyor yakında buraya gelecek
-ben kilise tarihini değil hristiyanlık tarihini anlatan bir kitap istiyorum
-hristiyanlık tarihi kilise tarihi demektir deyice işin icindeki iki yuzluluğu gozumle gordum(fena bozulmuştu) haya ettim adamı daha fazla sıkıştırmadım
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hristiyanlık dininin gercekleri