Goruntulu sohbette Şaban Ağabey Husrev Abiden naklediyor(ikiside Hz Bediuzzemanın talebesidir)
"Husrev Abi dedi ki:beni afyon hapishanesine gonderdiler koydukları hucrede amacları oldurulmemdi.50 kişilik her biri an aşağı 50 sene hapis almış caniler vardı. orada ben girince kimse bana hoşgeldin-halin nasıl,ismin nedir? sormadı yatak bile veren olmadı. 3 gun boyunca yerde yattım...uc gunun sonunda hapishanedeki oranın ağası olan ve 150 yıla mahkum edilmiş biri,karşıma dikildi ve yanyan baktı şu konuşmalar gecti
-sen hocamısın?
-değilim ama namaz kılarım
-sana bir soru soracağım cevap verebilir misin?
-bildiğimbirşeyse cevap vermeye calışırım
-ben 15 kişi oldurdum ırza gectim yemediğim halt kalmadı şimdi ben cennete gidebilir miyim?
-kardeşim nerelisin
-Karadenizliyim
-gel otur şoyle: bak kardeşim karadenizden bir damla alında karadenizdeki eksiklik farkedilir mi?
karadenize bir damla katılsa farkedilir mi?
-edilmez
-işte senin gunahların yanında Allah'ın rahmeti bu kıyaslamadan daha da coktur...sen eğer gercekten pişmansan tovbe edersen Allah senide cennetine alır
-Hay Allah senden razı olsun buraya bize muftu gonderirlerdi onlarada sorardım boyleboyle işledim ben cennete girebilirmiyim derdim? hangi hocaya sorsam -senin cennetlik yanın kalmamış derdi- bende verirdim sopayı...
-ve oradakilere emir verdi herkes yatağını atıı ve bundan sonra uc gun sen burada yatacaksın biz yerde yatacağız dedi
dedim:gerek yok bana bir yatak verin yeter
-herkese gusul abdesti almasını emretti isterlerse yapmasınlar herkes abdest aldı
-namaz kılmaya başladık namazları kıldıktan sonra ben namaz sonu tesbihatını kendimicimden yapıyordum aynı kiş geldi bana dedi ki -sen namazdan sonra bişeyler mırıldanıyorsun iyi bişeyse bizde yapalım kağıda yazıver
-bundan sonra namazları tesbihatıda birlikta yapıyorduk ama oyle bir bağırıyorlardı ki
-biraz ikaz ettim
-dediler ki:burası Tc den sonra ikinci TC buraya hic bir memur giremez
Husrev Ağabey-gercektende kapıyı acılmaması icin hertarafını cakmışlardır yiyecek girebilmesi icin ustten bir boşluk bırakmışlardı..
-o adam bana dedi ki eğer ki buradan cıkarsam senin yanına yayan geleceğim ilk sana geleceğim(husrec abiden adresini oğrenmiştir)
-ben tahlil oldum
-bir zaman sonra birde baktım sırtında bir cuval o adam geliyor
-dedim.ne geldin ben senin ana değilim bana değilim kardeşin akraban değilim
-ben gunahlarımdan dolayı umitsizdimpişmandım ve islamda bir caresi yokmudur diye bakıyodum...sen bana kimsenin etmediğim iyiliği ettin eğer ki anam babam akrabalarımdan bir tanesi bana deseydiki yanlış yoldasın ben bu kadar gunahı işlermiydim
yemin ederimki eğer amerikada olsatdın şu ayaklarımla gene senin yanına gelecektim
Husrev Ağabey-Bak Şaban bana ucgun yatak vermediler gun yerde yattım hicbiri halimi sormadı ama yarım gunluk imanla ne hale geldiklerini gor
http://www.nurpenceresi.com/moduller...let&op=1&id=36
bu linkten soohbete ulaşabilirsiniz ayrıca Şaban Ağabeyin başka başka hatıralarını da goruntulu olarak dinleyebilirsiniz(HZ Ustaddan hatırlar vardır)
not:Hz Ustad konyada Hz. Mevlana'yı ziyaretinden cıktıktan hemen sonra yanına cağırdığı etraftaki polislerinden birine "bizde sizin işinizin manevi olanını yapıyoruz eğer bu vatana bin polis bin savcı kadar hizmet vermediysem allah beni kahretsin"
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Afyon hapishanesinden bir hatıra nakli