HMD Global, Nokia telefonlarda bulunan ve batarya optimizasyon işlemlerini yapan Evenwell ozelliğini durdurduğunu, Android 9 Pie işletim sistemiyle gelen veya yukseltilen telefonlarda Adaptive Battery ozelliğinin kullanılmaya başlandığını duyurdu. Cep telefonu sektorunun parlamaya calışan yıldızı olan Nokia, eski gunlerini mumla arıyor. Ancak marka, HMD catısı altında piyasaya surulen yeni akıllı telefonlarıyla yeniden ışık sacmaya başlamış durumda. Şimdiyse HMD Global, Nokia'nın akıllı telefonlarında yıllardır bulunan bir ozelliği kaldırmaya karar verdiğini acıkladı. Nokia'nın akıllı telefonlarında bulunan soz konusu ozellik "Evenwell". Bu ozellik, Nokia'larda batarya tasarrufu sağlıyor ve bu işlemi, arka plan uygulamalarını tamamen kapatarak yapıyor. Ancak bundan sonra Nokia'nın batarya optimizasyonu, Android 9 Pie ile piyasaya surulen "Adaptive Battery" tarafından yapılacak. Konuyla ilgili bir yazı yayımlayan HMD Global yetkilileri, Adaptive Battery'nin pil optimizasyonu icin yapay zekadan faydalandığını ve bunun performans yonetimi icin cok daha akıllıca bir yontem olduğunu acıkladılar. Android 9 Pie işletim sistemiyle calışan Nokia akıllı telefonların, zaten Adaptive Battery ozelliğiyle geldiğini soyleyen yetkililer; Android 7 Nougat ve Android 8 Oreo işletim sistemine sahip olup daha sonradan Android 9 Pie'ye yukseltilen modellerde bu ozelliğin aktif olarak kullanılmaya başladığını acıkladılar. Eski cihazlarla ilgili de acıklamalarda bulunan yetkililer, Evenwell ozelliğinin tamamen devre dışı bırakıldığını ancak hala telefonlarda gorulebileceğini yine de ozelliğin hicbir işlevinin kalmadığını acıkladılar. Aslına bakılacak olursa Evenwell ve Evenwell benzeri batarya optimizasyon cozumleri, ucuncu taraf uygulamaların hicbirini ayırt etmeden durdurabiliyor. Bu da kullanıcılar icin sıkıntılı bir durum anlamına geliyor ve hatta kullanıcılar, bu sorunu sık sık eleştiriyorlar. Anlaşılan o ki HMD Global, kullanıcıların eleştirilerini haklı gormuş durumda. Bu hamlenin HMD Global'a donuşunuyse ancak ilerleyen donemlerde goreceğiz.
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Android Telefonlar
- Nokia
- Nokia, Telefonlarında Bulunan Dahili Batarya Tasarrufu Ozelliğini Durdurdu