Kuran'da Rabbimiz buyurmuş "Her nefis olumu tadacaktır" İşte olumu tadan unlulerin son sozleri araştırma konusu oldu.
Ataturk Universitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakultesi Turk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’ndan bir oğrenci, bitirme tezi olarak unlulerin son sozlerini derledi.
Ataturk Universitesi oğrencisi Osman Coban tarafından hazırlanan "Unlulerin son sozleri, son mesajları" başlıklı bitirme tezinde, 157 unlunun sozleri yer alıyor.Coban, tezin onsozunde, amacını "unlulerin ’son’ olduğunu bilerek veya bilmeyerek verdikleri mesajları bir araya toplayıp duyurmak, insanların bu sozlerle kendi hayatına yeni bir şekil vermesine kucuk de olsa bir katkıda bulunmak" diye ozetlerken, tezinde, ayrıca Ocak 2003 yılında duşen ve 75 kişinin olduğu Turk Hava Yolları’na ait ucakta kaptan ve yardımcısının konuşmaları da yer alıyor.
SON SOZLERDEN ORNEKLER
• MHP’nin merhum lideri Alpaslan Turkeş: "Oğlum, sıcak oldu. Şu kaloriferleri kapatın. Camları acın. Daralıyorum"
• Rus edebiyatcı Anton Cehov: "Cok zamandır şampanya icmemiştim"
• Unlu karikaturist Cemal Nadir: "Ah iyi olsam, terliklerimi giysem, şu odada dolaşsam, şu koşeye gecsem, resimlerimi yapsam"
• İngiliz Kralı 2. Charles: "Olumum cok uzun surdu, umarım beni affedersiniz"
• Fransız ressam Eugene Delacroix: "Mezarıma ne resim ne heykel ne de fotoğraf, hicbir şey koymayınız"
• İdam edilen Fatin Ruştu Zorlu: "Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi allahaısmarladık"
• Unlu edebiyatcı Gogol: "Bir merdiven cabuk bir merdiven getirin"
• Goethe: "Biraz daha ışık"
• Pakistanlı şair İkbal: "Haşa ben olumden korkmuyorum. Cunku ben Muslumanım. Her Muslumana yakışan da olumu tebessumle karşılamaktır. Hakikaten olum ebediyet alemine acılan ilk perdedir"
• Filozof Kant: "İşte bu iyi"
• Avusturyalı bestekar Joseph Heidin: "Bu muthiş harp beni bitirdi"
• Karl Marks: "Hadi oradan. Son sozler yeterince doğru soz soylememiş aptallar icindir"
• İngiliz şair Lord Byron: "Her şey bitti, artık cok gec"
• Vatan şairi Namık Kemal: "Biraz dinleneyim"
• Oscar Wild: "Ya duvar kağıdı gidiyor, ya da ben"
• Peyami Safa: "İşte bu fena"
• Victor Hugo: "Siyah bir ışık goruyorum"
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Unlulerin olum oncesi son sozleri!...