Fuara ulusal ve uluslararası duzeydeki sektor katılımcılarının kimler olduğu ve fuar bunyesinde yapılacak aktivitelerin anlatıldığı fuarın tanıtım toplantısına, Mustafa Calık ve yardımcısı Server Secer, ATSO Yonetim Kurulu Uyesi Ayhan Kızılsavaş, Kultur ve Turizm Mudur Yardımcısı İlknur Selcuk Koker, ATOB Başkan Yardımcısı Tolga Comertoğlu, Otel Teknik Tesis Mudurleri ve Yoneticileri Federasyonu Başkanı Şaban Aydoğmuş katıldı.

400 FİRMA KATILACAK

Bu yıl 35 bin metrekare alanda duzenlenecek olan fuara 400 firma katılacak. Fuar katılımcılarının yuzde 70'inin eski katılımcı olduğunu vurgulayan Anfaş Fuarcılık Yonetim Kurulu Başkanı Mustafa Calık, hem firma, hem de ziyaretci anlamında gelenlerin tatminliğiyle giderek bu duzenlemenin buyuduğunu soyledi. Calık, fuarın bu yıl 2 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturmasını beklediklerini soyledi. ANFAŞ Hotel Equipment’a bu yıl 20 ulkenin kultur ve tanıtım ataşeleri davet edildi.

Fuara; İran, Irak, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Hırvatistan, Makedonya, Arnavutluk, Hindistan, Kazakistan, Kuveyt, Urdun, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Yemen, Macaristan, Ozbekistan ve Avrupa ulkelerinden katılım olacak. Bu ulkelerden otel profesyonelleri ve buyuk gruplar iş goruşmeleri gercekleştirecek.

Fuar bunyesinde yarışan aşcıların surekli gundemde kalmasının ardından kendilerinin de yatak duzenleme yarışmalarıyla kendilerini fark ettirdiklerini belirten OTED Alanya Başkanı Hakan Yeni, "Hep aşcılar yer alıyordu bu fuarda. Neden kat hizmetleri de yarışmasın dedik. Yarışmamız cok beğenildi ve rağbet arttı. Bu yıl 25 otel ve 40 turizm okulu başvurunca, yarışmayı 2 gune yaymak zorunda kaldık" dedi.

KAYNAK