OKUYUN LUTFEN...
Dunyanın en onemli genetik uzmanlarından biri olan ve sekiz yıl once insan DNA'sının şifresini cozen bilim adamı Dr.Francis Collins, Allah'a iman ettiğini acıkladı.
Collins yaptığı buyuk buluşun ardından, Allah'ın varlığını anlattığı kitabını kaleme aldı. Yakında piyasaya cıkacak kitabıyla ilgili İngiliz Time dergisine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl oncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Allah'a inandığını soyleyerek, “Allah'ın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Allah'a daha da yaklaştırıyor.
Laboratuvarda calışırken Allah'ı hissettim. Kesinlikle bizden daha buyuk bir guc var ve ben O'na nanıyorum. DNA'nın şifresini cozmek beni Allah'a biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kurtulan insanlar gordum. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata donduklerini gordum. Bu da Allah'ın işidir.” acıklamalarında bulundu. İnsan genini cozmeni kendisine Allah'ın eserini gorme fırsatı verdiğini soyleyen Collins, “Onemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, cunku onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey oyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha once hicbir insan sahip olamamıştı. Fakat Allah onu her zaman biliyordu.” dedi.
Akıl ve vicdan sahibi her insan, DNA'daki muthiş kodlama sisteminin şuursuz atomlar tarafından kendiliğinden oluşamayacağını takdir edecektir. İnsan vucudunda trilyonlarca hucrenin her birinde kesintisiz işleyen sistemler, insana Allah'ın sonsuz aklını, ilmini, gucunu, yaratışındaki sonsuz mukemmelliği gostermektedir.
(Time News,Scence,İlmi Araştırma Dergisi 52.Ekim 2008)