MHP Kutahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a cağrıda bulunarak, Ceşme'ye yapılmak istenen havalimanının durdurulmasını istedi.

Zafer Havalimanı’nın bir benzeri de Ceşme’ye yapılmak isteniyor

TBMM'de goruşulen Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kanun teklifi ile ilgili soz alan MHP Kutahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yap-işlet-devret modeliyle yolcu garantili olarak yaptırılan Kutahya Zafer Havalimanı'nın bir benzerinin de İzmir'in Ceşme ilcesinde yapılmak istendiğine dikkat cekti.

''Zafer Havalimanı’nda yolcu garantisinin yuzde 3-4’une ulaşılabildi''

Devletin Zafer Havalimanı'nda verdiği yolcu garantisinin sadece yuzde 3-4'une ulaşabildiğini belirten Erbaş, ''Bu konu uzerinde uğradığımız zararı ornek olması acısından ifade ediyorum. Buna benzer bir zararla karşılaşmamamız icin buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum; o da son zamanlarda basında duyduğumuz, Ceşme'ye yapılması planlanan havalimanı. Bu havalimanı neden yapılacak? Ceşme'nin onceliği havalimanı değildir.'' ifadelerini kullandı.

''İzmir Adnan Menderes Havalimanı yuzde 44 kapasite ile calışıyor''

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yuzde 44 dolulukla calıştığına dikkat ceken Ahmet Erbaş, ''Ceşme'ye yaklaşık 1.500 donum bir araziyi kapatarak bir havalimanı yapmak nereden cıktı? Farz edin ki Alacatı'ya bir havalimanı yaptınız. Alacatı'da yabancı turist var da biz mi gormedik? Alacatı'da beş yıldızlı otel var da biz mi gormedik? Alacatı'da, malum, biliyorsunuz, kucuk butik otellerin dışında hicbir otel yok. O yuzden buradan Sayın Turizm Bakanımıza seslenmek istiyorum: Zafer Havalimanı'nda yaptığımız hatayı lutfen Alacatı'da yapmayalım. Ekonomik krizle uğraştığımız şu gunlerde Zafer Havalimanı'ndan zaten bir zarar ediyoruz, yeni zararlar eklemeyelim iyi niyetle yapmayı duşunsek bile.'' diye konuştu.

turizmguncel