Turkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM’de goruşulmeye devam ediyor. Bugunku oturumda konuşan MHP’li vekiller otellerde alınacak olan yuzde 1’lik payın duşurulmesini istedi.
Turizm Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulmasıyla ilgili kanun teklifinin goruşulmesine bugun de devam edildi.
Oturumda soz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ‘’Ajansı destekliyoruz. Ancak otellerden alınması planlanan yuzde 1’lik payın daha uygun bir değere cekilmesini ve tahsilatın bu yıl yapılmamasını ve bununla ilgili değişikliklerin yapılmasını talep ediyoruz derken, benzer bir acıklama da MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi.

Cemal Enginyurt, ‘’Goruşulen Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Turkiye icin cok onem arz edecektir. O nedenle canı gonulden destekliyorum. Yalnız 6’ncı maddeyle otelcilerden cirolarından yuzde 1 pay almayı kanunlaştırıyoruz. Antalya ve Bodrum’la, Ordu’nun Mesudiye’si, Sivas’ın Koyulhisar’ı aynı değerde aynı turizm zenginliği mi yaşıyor ki aynı payı alıyoruz? Bunu. Bunun kar uzerinden alınması icin Kultur ve Turizm Başkanlığı ile Ak Parti Grubunu gerekli duzenlemeye yapmaya davet ediyorum.
turizmguncel