[IMG]http://img42.**************/img42/1557/dhhuaweigl07s.jpg[/IMG]
Cin'in mobil iletişim devlerinden Huawei, Android işletim sistemli yeni modeli GL07S'i Japonya pazarı icin duyurdu. Fiziksel ozelliklerle başlamak gerekirse, 137 mm uzunluğunda, 67 mm genişliğinde, 8.6 mm kalınlığında ve 122 gram ağırlığında tasarlanan GL07S'e, dort cekirdekli (ARM Cortex-A9) HiSilicon K3V2 platformu hayat veriyor. 40 nm'lik uretim sureci teknolojiyle geliştirilen ve 1.5 GHz saat hızında gorev yapan bu platform, 16 cekirdekli grafik işlem birimini beraberinde getiriyor. K3V2'ye daha once Ascend Mate ve Ascend D2 modellerinde rastladığımızı hatırlatalım. 1 GB RAM ile 32 GB'lık dahili depolama alanına yer verilen GL07S, Android 4.1 ''Jelly Bean'' işletim sistemi desteğini arkasına alıyor ve işletim sistemine Huawei'ın ''Emotion'' isimli kullanıcı arayuzu eşlik ediyor. 4.7-inc buyukluğunde ve 1280 x 720 piksel cozunurluğunde dokunmatik kapasitif ekranla donatılan akıllı telefonun on yuzune 1.3 megapiksel, arka yuzune ise 13 megapiksel kamera yerleştirilmiş. 1920 x 1080 piksel (Full HD) cozunurlukte hareketli goruntu kaydı yapabilen ana kamerada Exmor RS sensor goze carpıyor. Bir diğer deyişle kamerada Sony imzası mevcut. LTE (Long-Term Evolution) alt yapısı desteği, Wi-Fi 802.11 b/g/n bağlantısı ve Bluetooth 4.0'ı bunyesinde barındıran akıllı telefonun bataryası 2.350 mAh kapasiteli. Akıllı telefonun satışına ise Emobile aracılığıyla 7 Mart'tan itibaren başlanacak. Teknik ozellikler goz onunde bulundurularak GL07S'in, Mobil Dunya Kongresi'nde resmiyet kazanması beklenen Ascend P2'nin Japonya versiyonu olabileceği one suruluyor. Fakat GL07S'in kalınlık duzeyi ile batarya kapasitesi akıllarda soru işaretleri bırakmıyor değil. Yaklaşık bir yıl oncesine donersek Huawei, Ascend P1 ve Ascend P1 S şeklinde iki farklı model tanıtmış; daha ince tasarıma sahip olan Ascend P1 S aynı zamanda daha yuksek kapasiteli bataryayla gelmişti. Ascend P2'de de benzer bir strateji izlenebilir mi? Ascend P2 hakkında paylaşılan spekulasyonların adeta yılan hikayesine donduğunu soylemek mumkun. Gerceği onumuzdeki hafta hep beraber oğreneceğiz. http://www.donanimhaber.com/cep-tele...efon-GL07S.htm