Turizm Otel Yoneticileri Derneği (TUROYD), Turkiye ve İran arasındaki karşılıklı turizm faaliyetleri icin kolları sıvadı.

Turizm Otel Yoneticileri Derneği (TUROYD), Suadiye Oteli Genel Muduru Murat Yumak’ın ev sahipliği’nde ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıc'ın katkılarıyla, İran Horasan-ı Razavi Eyaleti Heyet Uyelerini ağırladı.
İran Dışişleri Bakan Danışmanı ve Kuzey ve Doğu Temsilcisi Gholamabbas Arbabkhales, Horasan-ı Razavi Havalimanları Genel Md. Mohammadbagher Ghasemzadeh, Horasan-ı Razavi Genel Valiliği Ekonomi Koordinasyon Genel Md. Ali Rasulian, Horasan-ı Razavi Butce Planlama Kurumu Bşk. Reza Jamshidi, Horasan-ı Razavi Genel Valiliği Kultur Genel Md. Sayyed Hamid, Horasan-ı Razavi Dışişleri Bakanlığı Kuzey ve Doğu Temsilciliği Siyasi İşler Uzm. Mohammead Ghobadirah, İran Havayolu Seyahat Hizmetleri ve Turizm acenteleri Birliği Yon. Krl. Bşk. Mr. Mohammad Sharif Rouhani, İran Otelciler Topluluğu Uyesi Mr. Fariddodin Attar, İran Otelciler Topluluğu Uyesi Hamid Baghernejad ‘in oluşturduğu heyet, TUROYD Yonetim Kurulu Uyeleri’nin goruşlerini aldı ve soruları cevapladı.

Toplantının acılış konuşmasını yapan TUROYD Yonetim Kurulu. Başkanı Ali Can Aksu “Turk otel yoneticileri tum dunya ulkelerinde tercih edilmekte. Yoneticilerimiz dunyada eşi benzeri olmayan tesisleri başarı ile yonetmekte. Biz TUROYD olarak ulke turizmini geliştirmek icin tanıtım atağına gectik. İran’ı onemsiyoruz. Karşılıklı işbirlikleri ile iki ulkenin birbirini desteklemesi gerekiyor. Şu an yirmi TUROYD uyesi yoneticimiz İran’da faaliyet gosteriyor. İran’ın turizm acısından bizden beklentilerini bilmek, bizim de İran’dan beklentilerimizi dile getirmek isteriz. Karşılıklı turizm faaliyetlerinin başarı ile devam edebilmesi icin birbirimizi anlamamız gerek” dedi.
Toplantıda konuşan İran Dışişleri Bakan Danışmanı Arbabkhales de, Turkiye’de bulundukları icin mutlu olduklarını dile getirerek, “Amacımız İran ve Turkiye arasındaki siyasi ve turizm ilişkilerini geliştirmektir. Turkiye’ye her yıl milyonlarca turist gelmektedir. Biz turizm ilişkilerinin dengesini sağlamak icin buradayız. Diplomatik hedeflerimizden biri de, karşılıklı olarak turist ağırlamaktır. TUROYD olarak sizlerden otelcilik konusunda eğitim desteği almak isteriz. Turk otel yoneticileri konularında yetkin ve bilgi sahibi. Gelişmekte olan İran otelcilik sektorune katkıları buyuk olacak” diye konuştu.
Toplantıda soz alan TUROYD Basın Komisyonu Başkanı Burcak Atak, Nevruz oncesi son ana kadar belirsizlik yaşanan charter ucuşlar sebebi ile Turkiye’de beklenen 2 milyon İranlı turist sayısının yakalanamadığına dikkat cekerken, TUROYD Antalya Bolge Yurutme Krl Bşk. Ali Osman Erbaş da, İran’dan Antalya’ya yapılan ucuşların sayısındaki azlığa değinerek destek olunmasını istedi.
Horasan bolgesinin ikinci buyuk kenti olan Meşhed’deki otelcilik ihtiyaclarına da değinilen toplantıda, TUROYD Yon. Krl. Uyesi Orhan Genceli, “Turkiye’den Meshed’e gitmek isteyen kişi sayısı oldukca yuksek. Bolgede Turkce bilen sayısını arttırmaya yonelik calışmalar yapılabilir” dedi.

turizmaktuel