Sony, Android 4.3 surumune guncellenecek bazı cihazları acıkladı Android işletim sisteminin Jelly Bean kod adlı ucuncu alt surumu, dun resmen dağıtılmaya başladı. Platformun onceki donemlerindeki versiyon duyurularının aksine yeni kaynak kodlarının yayımlanmasının ardından ureticiler, bir an once guncelleme yol haritalarını ilan etmeleri hususunda gerek teknoloji basını gerekse tuketicilerden buyuk baskı goruyor. Muşterilerini sabırsızlandırmak istemeyen Sony, ilk incelemelerinden sonra Android 4.3 guncelleme takvimini resmi blogundan paylaştı. Xperia serisinin 2013 urun yelpazesindeki Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia SP, Xperia Tablet Z ve Xperia Z Ultra icin Android 4.3 yukseltmesinin dağıtılacağını mujdeleyen Japon uretici, Android 4.1 işletim sistemli bazı modellerin ise direk 4.3'e guncelleneceğini dile getirdi. Sony ayrıca, Ağustos'un başında Xperia ZR ve Tablet Z icin Android 4.2 surumlu yeni uretici yazılımının dunya genelindeki cihaz sahiplerine ulaştırılmaya başlayacağını ilan etti. AOSP projesi kapsamında Xperia Z, ZL ve Tablet Z icin saf Android 4.3 kodlarını yayımlayan Sony, bu dağıtım sayesinde geliştiricilerin proje kapsamındaki cihazlar uzerinden calışmalarına en kısa sure icerisinde en guncel surumlerle devam edebilmelerini hedefliyor. Android 4.3'un mevcut Xperia'lara port edilmesi, sertifikalanması ve dağıtılmasını kapsayan guncelleme sistemini de takipcileriyle paylaşan tecrubeli elektronik ureticisi, yakında 4.3 yukseltmesi hakkında daha fazla detay acıklayacak. mobililetişim.com __________________