Akıllı telefonlar icin yazılım geliştiren kullanıcılar, eski surum olmasına rağmen HTC HD2’ye Windows Phone 7 yuklemeyi başardılar. Microsoft’un cok guvendiği mobil işletim sistemi Windows Phone 7 hakikaten de bircok testte Andorid’i gecmeyi başarmış durumda. Uygulama mağazasıyla ve tamamen farklı tasarımıyla ilgi ceken işletim sistemi icin HTC, Samsung, Dell, LG gibi markalar telefon uretmiş ve pazara sunmuştu. Ancak HTC HD2 kullanıcıları telefonlarının işlemcilerinin 1GHZ olmasına rağmen neden Windows Phone 7 işletim sistemi icin cihazlarına destek sunulmadığı icin tepki gostermişlerdi. HTC ise yalnızca yeni modelleri Windows Phone 7 işletim sistemiyle sunacağını belirtmişti. İşte yetenekli geliştiricilerin HTC’nin bu acıklamasıyla dalga gecer nitelikte olan calışması. Videoda gorulduğu gibi HTC HD2’ye Windows Phone 7 yuklenmiş, ustelik cok ta stabil(kararlı) calışıyor. Sanıyoruz ilerleyen gunlerde geliştiriciler HD2 icin bir rom hazırlayacak ve kullanıcılara sunacak. kaynak: http://www.bilisimlive.com/windows-p...endi-1287.html __________________