Hangi İslam?

Hangi Islam diye sorduğum icin beni kınamayın. Gercekten bircok islam anlayışı var olduğundan, bu başlığı secmeye mecbur kaldım. Soruyorum size 'hangi islami yaşıyorsunuz? '. Şimdi şaşkın şaşkın bana bakıp ' kac islam var ki ' diyenleri duyuyor gibiyim.

Acıklayayım efendim. Uc Islam var
1) Kuranda ki Islam
2) Kulturel Islam
3) Ilımlı Islam safsatası
...
Tek tek bunları ele alacak olursak, o zaman sizde goreceksiniz ki gercekten uc ayrı islam anlayışı var imiş. Aslında suc insanlarımızda değil, suc başlarında olan sahtekar hocalarda, daha doğrusu Ruhban sınıfında! Bu arada ruhban sınıfı dememe sakın kızmayın, bilakis ALLAH kendisi bu sozleri kullanıyor. Misal bakın şu ayete:

Tevbe Suresi 31 Allah'ın yanında hahamlarını ve ruhbanlarını da rabler edindiler. Meryem oğlu Mesih'i de oyle. Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti. İlah yok o tek Allah'tan başka. Onların ortak koştuklarından arınmıştır O.

Bu ayeti Peygamberimiz oyle muhteşem şekilde acıklıyor ki, okuyunca gozunuzden perde acılır gibi anlıyorsunuz olayı:
Bakın Resulullah ne buyurmakta bu ayet ile ilgili:

Onceleri bir hristiyan olan Adiy b. HÂtim, İslÂm'ı kavrayıp anlamak niyetiyle, şuphelerini gidermek icin Hz. Peygamber'e birkac soru sorar. Sorulardan biri 'Bu ayet bizi, Âlimlerimizi ve rÂhiplerimizi rabler edinmekle sucluyor. Bunun gercek manası nedir? Zira biz onları kendimize rabler edinmeyiz' der. Hz. Peygamber cevaben: 'Siz onların gayr-i meşru ilÂn ettiklerini haram, meşru dediklerini (helÂl) sayıp oylece kabul etmiyor muydunuz? ' Adiy, 'evet boyledir' diye tasdik eder. Hz. Peygamber, 'İşte bu sizin onları kendinize rabler edinmenizdir' buyurur.
(Mevdudi, Tefhim, (Turk. Cev.) II, 209) .

Bu hadis kendilerinde Haram ve Helal etme yetkisinin var olduğunu sananları ne ile sucladığını goruyorsunuz. Kendilerine rabler ediniyorlar! Yani halk bunlara tapıyor. Misal verelim, sorsak ipek giyinmek erkeğe harammıdır? Kesinlikle yuzde yetmişi evet diyecektir.
Kuran peki ne diyor bu konuda? Hic birşey, kurana gore haram felan değildir. Peki haramı ve helalı ALLAH belirlediğine gore, nasıl oluyorda Kuran da bu konu ile hic birşey yazılı olmadığı halde haram oluyor?
Demek ki, kendisini rabler edinenler bazi işine gelen uyduruk hadisi alıp, onunla haram ve helal belirlemeye kalkışıyorlar. Aynı ruhban sınıfı dokuz yaşında cocukla evlenmeyi de helal sayanlar değilmidir? Oysa Tarih diyor ki' Ayşe minimum 17 yaşında idi'. Şimdi benim gibi kara cahil bunu tarihden cıkarıyor, oğreniyor da, bu ruhban sınıfımı bunu goremiyor?
Daha da otesine gidelim, dune kadar Kefir icmek haramdır diyenler, acaba hangi ayete dayanıyorlar? Yahut sigara icin haram diyen neye dayanıyor? Adam kalkmış diyor ki' Sigara sağlığa zararlıdır, bunun icin haramdır! '. Hani bir guzel şiir vardır:
Biliyorsan konuş deyyus
Konuşta feyz alsınlar
Bilmiyorsan tut dilini
seni bir adam saysınlar! '.
Aynen sigara icin haram diyen ruhbanlara iade ediyorum bu sozu. Sağlığa zararlı diye haram olacaksa, o zaman araba kullanmak niye haram değildir? Oyle ya, arabanın icinden cıkan gaz sigaradan daha zararlı, yahut fabrikaları niye haram etmiyoruz? Ya peki cok tuzlu yemek? Yahut meyveleri ilaclamak? vs vs vs..Bu liste uzarda uzar. Demek ki, sigara haram olmadığı halde (kuran hic bir şekilde haram demez) bu insanlar işine geldiği gibi haram ve helal uretme derdinde. Ellerinde bir sihirli değnek, işlerine geldiği gibi ' Aha şu haram, bu haram değul! Şunu helal edek, bunu helal etmiyek' diye bağırıp duruyorlar. Kuran bunlara ne der biliyormusunuz?

Buyrun kurandan dinleyin:

Yunus Suresi 59 De ki: 'Ne oldu size de Allah'ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram yaptınız bir de helal? ' De ki: 'Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz? '

A'raf Suresi 32 De ki: 'Allah'ın, kulları icin cıkardığı susu, guzel ve tatlı rızıkları kim haram etmiş? ' De ki: 'Dunya hayatında inananlar icin de var. Kıyamet gununde ise yalnız inananlar icindirler.' Bilgiden nasipli bir topluluk icin biz, ayetleri boyle ayrıntılı kılıyor.

'Maide Suresi 87 Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve guzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez.

Enam Suresi 119 Size ne oluyor da uzerine Allah'ın adı anılmış olanlardan yemiyorsunuz? Zorda kalışınız dışında uzerinize haram kıldığını bizzat kendisi size ayrıntılı olarak acıklamıştır. Bircokları ilimsiz bir bicimde kendi keyiflerine uyarak halkı şaşırtıyorlar. Hic kuşkusuz, seni Rabbin sınır tanımaz azgınları cok iyi bilmektedir.

Enam Suresi 140 Şu bir gercek ki, ilimsizlik yuzunden oz evlatlarını beyinsizce katledenlerle Allah'ın kendilerine verdiği rızıkları, Allah'a iftira ederek haramlaştıranlar gercekten husrana uğramışlardır. İnan olsun, sapıtmışlardır onlar; hicbir zaman doğruyu ve guzeli bulamazlar.

Maide Suresi 63 Ruhbanları ve hahamları onları, gunah oluşturan sozlerinden, haram yemekten alıkoysalardı olmaz mıydı? Ne kotudur onların sınaat/teknoloji olarak uretmekte oldukları.

Evet Yunus Suresi 59 da ne diyor Rabbimiz bize? Daha doğrusu nasıl fırca cekiyor? ' Ne olduda size birini haram birini helal ettiniz ' diye sesleniyor? Evet soyleyin bakalım ey hocalar, tarikat şeyhleri, Nurcular, Fethullahcılar ve diğer yeni islam uretme cabasında olanlar.
' ALLAH size izinmi verdi? Yoksa iftiramı ediyorsunuz ALLAHA'. Bunu ben sormuyorum, ALLAH soruyor!

Şimdi bazı akıllı cıkacak diyecek ki' Efendim Peygamberimiz haram etmiştir'. Sus yalan soyleme, kuran bu soylenen sozunde onunu kesmiştir. Tahrim Suresi birinci ayet var. Peygamberimiz hayatında bir kez birşeyi haram etmeye kalkışmıştır, hemen ALLAH karşı cıkmıştır. Bakın şu ayete:

Tahrim Suresi 1 Ey Peygamber! Allah'ın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun? Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.'

Tatlı bir dil ile peygamberini eleştiriyor ALLAH. Hangi hakla haramlaştırıyorsun diye soruyor. Kendi nefsi işin, daha doğrusu kendi ailesine bile haram kılamayan peygamber acaba başkasının nefsine nasil birşeyleri haram kılacak? Yani siz bu ayeti gormezdenmi geleceksiniz? Gormedinizmi bu ayeti ey ilahiyatcılar? Yukarda ki ayetleri gormedinizmi?

Birde Mekruh cıkardılar başımıza.. Neymiş efendim ' Uc mekruh bir haram imiş'. Ben boyle bir sozden ALLAHA sığınırım.. Kulli yalan! !
Mekruh hic bir şekilde kuranı kerimde haram diye gecmez. Haram kelimesi zaten arapca. ALLAH mekruh kelimesini kullanmak istese idi kullanırdı. Kullanmadığına gore, nasıl oluyor da bu ruhban sınıfı bunu uydurabiliyor utanmadan? !
Gosterin bana ey ilahiyatcılar, Mekruh kuranda ne icin kullanılmış. Gosterinde bizde aydınlanalım. Biliyorum ki gosteremiceksiniz. Madem boyle birşey yoktur kuranda, hangi hakla peki insanlara bunu dayatıyorsunuz?

Utanmadan hulle diye birde sacmalık cıkarıyorlar, neymiş efendim kuranı kerimde oyle yazıyormuş. Mert olan cıksın karşıma! Bu konuyu başdan sona kadar boyle olmadığını ispatlarıyla serebilirim onunuze. Hulle diye birşey yoktur kuranda.
Bir başka uydurmada ' uc kez boş ol deyince kadın boşanılırmış'. ALLAH yalancının belasını verecektir.
Kulli yalan, kuranda boyle birşey yazmaz! Sen yolda gorduğun bir kadına uc kez' Benimle evlen, benimle evlen, benimle evlen' diye evlenebiliyormusun ki, uc kez 'boş ol' demekle boşanabilesin? Bu ne lahana turşusu boyle yahu? !
Size din diye dayattıkları, Kuranı kerimde ki islam değil,, Hocaların, ruhban sınıfının, şeyhlerin uydurduğu, kendi menfaatları icin sizi kandırma aracı olarak kullandıkları bir din. Bakın ALLAH kuranda din adamı diye bir kavram tanımaz. Kuran muftu, hoca, şeyh felan kabul etmez. Herkes alimdir, herkes birşey oğretebilir. Sen bunu bilirsin, ben başka birşey bilirim. Sen benden, ben senden oğrenirim.
Alim demek eşitdir Evliya demekde değildir. Bu arada evliya demişken kuranda ki şu ayetleride asayım ben. Bakın ALLAH evliya icin ne diyor. Bunuda insanlardan saklarlar bu sahtekarlar.
Oncelikle şunu acıklayarak asayım ayetleri. Arapcada 'VELI' tekil ' EVLIYA ' coğuldur. Ve manası destekci, dost, koruyucudur..Şimdi gelelim ayetlere, şaşıracaksınız...

Kuranda Veli ve Evliya gecen ayetler.

A'raf Suresi 3 Rabbinizden size indirilene uyun; O'nun berisinden bir takım velilerin ardına duşmeyin! Siz ne kadar da az oğut alıyorsunuz!

Bakara Suresi 107 Bilmedi mi ki goklerin de yerin de mulk ve saltanatı yalnız Allah' ındır.Sizin icin Allah'tan başka ne bir veli vardır ne de bir Nasır/yardımcı.

Ankebut Suresi 41 Allah'ın berisinden veliler edinenlerin durumu, bir ev edinen dişi orumceğin durumuna benzer. Ve evlerin en guvensizi/en zayıfı elbette ki dişi orumceğin evidir. Keşke bilselerdi!

Zumer Suresi 3 Gozunuzu acıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'ndan başkasını veliler edinerek, 'biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey icin kulluk etmiyoruz.' diyenlere gelince, hic kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hukmu verecektir. Şu bir gercek ki, Allah, yalancı ve nankor kişiyi iyiye ve guzele kılavuzlamaz.

Şura Suresi 6 O'nun berisinden veliler edinenlere gelince, onlar uzerine gozcu de Allah'tır. Sen değilsin onlara vekil.

Şura Suresi 9 Yoksa O'ndan başka veliler mi edindiler? Allah! O'dur gercek dost. Oluleri O diriltir. O herşeye guc yetirir.

Şura Suresi 46 Onların Allah'tan başka kendilerine yardım edecek velileri yoktur. Allah'ın saptırdığı kimse icin artık hicbir yol yoktur.

Casiye Suresi 10 Arkalarından cehennem! Kazanmış oldukları da Allah dışında edindikleri veliler de onlara hicbir yarar sağlamayacaktır. Cok buyuk bir azap vardır onlar icin.

Kehf Suresi 102 Kufre sapanlar, beni bırakıp da kullarımı veliler edineceklerini mi sandılar. Biz cehennemi bir konuk evi olrak inkÂrcılar icin hazırladık.

A'raf Suresi 196 'Benim veli'm, o Kitap'ı indiren Allah'tır. O, hayır ve barış seven kulları koruyup gozetir.'

Rad Suresi 16 De ki: 'Goklerin ve yerin Rabbi kim? ' De ki: 'Allah.' De ki: 'O'nun yanında başka Evliya mı/destekciler mi edindiniz? Bunlar kendilerine bile yarar sağlayıp zarar verme gucunde değiller.' De ki: 'Korle goren yahut karanlıklarla ışık bir olur mu? Yoksa Allah'a, tıpkı O'nun yarattığı gibi yaratan ortaklar buldular da yaratış/yaratılanlar kendileri icin benzeşir hale mi geldi? ' De ki: 'Allah'tır her şeyi yaratan, O'dur VÂhid ve KahhÂr olan.'

Ahkaf Suresi 32 Allah'ın davetcisine uymayan, yeryuzunde hic kimseyle yarışamaz/hic kimseyi Âciz bırakamaz. Boylesinin, Allah dışında/Allah'ın davetcisi dışında Evliyası da olmaz. Boyleleri apacık bir sapıklık icindedir.

Enam Suresi 121 Uzerine Allah'ın adı anılmayanlardan yemeyin. Boyle bir şey tam bir yoldan cıkıştır. Şeytanlar kendi Evliyasına/dost ve destekcilerine sizinle mucadele etmeleri icin elbetteki vahiy gonderirler. O şeytan Evliyasına boyun eğerseniz kesinlikle muşrikler oldunuz demektir.
Evet ne diyor rabbimiz?
A'raf Suresi 3 Rabbinizden size indirilene uyun; O'nun berisinden bir takım velilerin ardına duşmeyin! Siz ne kadar da az oğut alıyorsunuz!
Bir takim Velilerin ardına duşmeyin diyor. Madem ALLAH boyle diyor, şu an tarikat şeyhlerini, Fethullah Guleni, Said Nursiyi nasıl bağdaştıracaz bu ayet ile?
Kuranı kerime gore her Mumin ALLAHIN velisidir. Peki nasıl oldu da bize veli kavramı ve Evliya kavramı başka manalarda satıldı?
Cok basit, bizi kuran okumaktan men ettiler, halen cami koşelerinde şu vaazı duymuyormuyuz? ' Siz kuran okumayın, anlamazsınız'.
ALLAH bunu bir cırpıda kuranda yalanlar. Hatta lanet okur. Kafir turkce manası nedir biliyormusunuz?
Kafir = Gerceği orten/ gizleyen

Ali İmran Suresi 78 Onlardan bir zumre vardır, aslında kitap’tan olmayan birşeyi siz kitap’tan sanasınız diye, dillerini kitap’la eğip bukerler.O, Allah katından olmadığı halde “Bu, Allah katındandır.” derler.Bilip durdukları halde, Allah hakkında yalan soylerler.

Evet bunlar napıyormuş? ALLAH katından olmadığı halde bizlere ' bu ALLAHTANDIR ' diye yalan soyluyorlarmış. Ne kadar ilahiyatcı varsa bu ayetleri bilir, ne kadar Hoca varsa bunu bilir, ne kadar şakirt varsa bunu bilir ama size anlatmazlar. Cunku anlattığı an siz uyanırsınız ve uyandığınızda o cemaatden kesinlikle ayrılırsınız.

Artık uyanmanın vakti gelmedimi?

Ya-sin Suresi 11 Sen ancak o zikire/Kur'an'a uyan ve gormediği halde Rahman'dan korkan kimseyi uyarırsın. Boylesini, bir bağışlanma ve seckin bir odulle mujdele!

devamı gelecek...

En doğrusunu bilen ALLAH´tır
Hatasız olan sadece odur.
Saygılarımla

Mustafa Celebi