Avrupa seyahat pazarının lider grubu TUI AG’nin turizm şirketi TUI Travel CEO’su Peter Long’un 30 Eylul 2013 itibariyle sona eren 2012/2013 mali yılında 10,1 milyon pound (12,2 milyon avro) kazandığı acıklandı.

Boylece Long’un kazancının gecen yılki kazancının yuzde 50’den fazla uzerine cıktığı belirtiliyor. Long, 2011/2012 mali yılında ise 6,7 milyon pound kazanmıştı.

Long’un kazancının artmasında duzenli gelirinin ya da aldığı primlerin rol oynamadığı, 4 yıldır uygulanan hisse payı uygulamasının etkili olduğu ifade ediliyor.

Duzenli sabit geliri yıllık 850 bin pound olan Long’un TUI’nin borsadaki hisselerinden de pay aldığı ve gecen yıl hisseleri % 60 değer kazanan TUI’nin boylece Long’a da para kazandırdığı belirtiliyor.

Yonetim kurulu başkanının 3 katı kazandı

İngiltere’de Londra Borsası’na kayıtlı TUI Travel’in CEO’su Peter Long’un bu yuksek kazancına karşılık, TUI Grubunun Almanya’daki Yonetim Kurulu Başkanı Friedrich Joussen’in ise Long’dan cok daha az kazandığı dikkat cekti.

TUI AG Yonetim Kurulu Başkanı Friedrich Joussen ise 2012/2013 mali yılında toplam 3,9 milyon avro gelir elde etti. Long’un yıllık 5,1 milyon pound (6,2 milyon avro) kazanan yardımcısı Johan Lundgren’in bile Jouessen’den cok fazla kazandığı gozlendi.

TUI’deki bu ilginc gelir dağılımının, İngiltere’de CEO ve benzeri ust duzey yoneticilere borsadaki hisselerin hareketliliklerine gore pay verilmelerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

turizmgazetesi.com