Pamukkale'nin işletme hakkının Denizli Buyukşehir Belediyesi'ne verilmesini isteyen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Pamukkale'nin geliri ve giderinin merkez değil yerelden yurutulmesi gerektiğini belirtiyor.

STK'lar bu imkanların Turkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TURSAB) devredilmesini yanlış buluyor ve bu karardan donulmesi gerektiğini belirtiyor.

Pamukkale oren yerinin Turkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TURSAB) devredilmesi, oda ve dernek başkanlarının tepkisini cekiyor.

Denizli'nin buyukşehir olması sebebiyle İl Ozel İdare Mudurlugu'nun 30 Mart 2014 tarihinde kapanarak tuzel kişiliğinin sona ereceğini gerekce gosteren Kultur ve Turizm Bakanlıı, 2006 yılında Vali Hasan Canpolat doneminde yapılan protokolle 2016'ya kadar işletmesini İl Ozel İdare'ye devrettiği Pamukkale'yi, sozleşmeyi tek taraflı feshederek TURSAB'a verdi.

Boylece Pamukkale'den yılda yaklaşık 19 milyon lira gelir elde eden İl Ozel İdare'nin mal varlıklarının Denizli Buyukşehir Belediyesi'ne gecmesi planlanırken bu gelişme, ildeki sivil toplum kuruluşlarının tepkisini cekti.

TOBB Yonetim Kurulu Uyesi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı, Denizli Sanayici, Tuccar ve İşadamları Platformu Donem Sozcusu Necdet Ozer, "Pamukkale'nin geliri ve gideri merkezden yerine, yerelden yurutulmeliydi, cunku ilimizde bunun bir orneğini gormekteyiz. 2008 yılında Kultur ve Turizm Bakanlığı, Anadolu'nun en buyuk ve onemli antik şehri Laodikya'yı Denizli Belediyesi'ne devretmişti. Laodikya'da yapılan cakşmalar, unutulmaya yuz tutmuş kultur mirasının nasıl daha hızk ayağa kaldırıldığını bizlere kanıtlamaktadır. Umarız, TURSAB'a devrolmuş olan Pamukkale, Laodikya gibi Denizli Belediyesi'ne devredilir ve kaynaklar yerinden yurutulur" diyor.

Denizli İhracatcılar Birliği Başkanı Suleyman Kocasert de, "Gelirlerinin de Denizli dışında herhangi bir yere ait olmasını duşunemiyorum bile. Bir an once bu yanlıştan donulerek gelirlerin Denizli'de kalması arzumuzdur" dedi. (Haber Ekspress)

turizmgazetesi.com
__________________