Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sektor derneklerinin Tanıtım Ajansı’nın yonetimine alınmaması ile ilgili acıklamalarda bulundu.

Haberturk TV’de canlı yayın programına katılan Mehmet Nuri Ersoy, turizm STK’larının neden Ajansın yonetimine alınmadığı ile ilgili acıklamalarda bulundu. ‘’İddia ettikleri kadar guclulerse kendi adaylarını sectirir’’ diyen Ersoy, surekli yeni dernekler kurulduğunu belirterek, ‘’her dernek kurulduğunda yasayı değiştirip yonetim kurulunun sayısını mı arttıracağız’’ ifadelerini kullandı.
Ersoy’un turizm STK’larının Ajansın yonetimine alınmaması ile ilgili değerlendirmeleri şoyle:

‘’Adil ve kapsayıcı bir sisemle sectiriyoruz’’
Turizm dernekleri ve STK’ları, başkanlarını kendi uyeleri arasından seciyor. Yani butun sistemden secmiyorlar. Bizim yaptığımız sistemde ise, bolgedeki butun turizm işletme belgeli tedarikcilerin oylarıyla, serbest aday kim olursa olsun, onların oylarıyla tam yaygın bir secmen sistemiyle cok daha adil ve kapsayıcı bir sistemle secip getiriyorsunuz.

‘’Her yeni dernek kurulduğunda yasayı mı değiştireceğiz?’’
Bir nokta daha var devamlı yeni turizm derneği kuruluyor. Şimdi her sene ilave turizm derneği geldiğinde her sene kanunda değişiklik yapıp yonetim kurulunun sayısını mı arttıracağız?

‘’Onlar da bana hak verdi’’
Buyuk otel dernekleri pazartesi gunu bana ziyarete geldi. Ben kendilerine anlattım, onlar da bana hak verdiler zaten. Bunun en adil secim yontemi buydu. Tabana yayılmış bir secimle demokratik bir şekilde secilmiş inanlardan oluşan bir yonetim kurulu olacak.

‘’İddia ettikleri kadar guclulerse...’’
Zaten dernek iddia ettikleri kadar guclulerse, kendi adayını sectirir, doğru değil mi? O zaman da zaten konuşacak bir şey yok. Biz zaten dernek başkanı gelmesin demiyoruz ki, secimle gelsin diyoruz.

turizmguncel