Zorlu Center, Turkiye ve İstanbul’un turizm potansiyeline artılar kazandıracak bir projeye daha imza attı.

Zorlu Center; turizm ve kultur-sanatın gelişimine katkı sağlayacak bir projeye daha imza atıyor. Zorlu Center PSM’nin yerli ve yabancı turistlere yonelik gosterisi “Spirit of Istanbul” 7 Ağustos tarihinden itibaren Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor.

Turkiye’nin turizm potansiyeli ve ekonomisine artılar kazandıran Zorlu Center’ın, Performans Sanatları Merkezi ve Zorlu Center AVM onculuğunde gercekleştirilen gosterisi ”Spirit of Istanbul”, turizme katkı sağlamak amacıyla İstanbul’da oluşturulan, coğrafyamızın kultur ve tarihini anlatan bir dans projesi niteliğini taşıyor.

Zorlu Center ve TURSAB’ın ev sahipliğinde Zorlu Center PSM’de, Zorlu Holding Yonetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, TURSAB Yonetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Zorlu Center PSM Genel Muduru Ray Cullom’ın da birer konuşma yaptığı “Spirit of Istanbul”un ozel gosterimine turizm sektorunun onde gelen isimleri ve gazetecileri katıldı.

Zorlu Center PSM Genel Muduru Ray Cullom, proje ile ilgili olarak şunları soyledi; “PSM olarak, Turkiye’deki sanatseverleri performans sanatının farklı dallarıyla, dunyaca unlu Broadway muzikalleri ile buluşturduk. Şimdi ise Turkiye’yi ziyarete gelen yabancı misafirlerimizi Turk etnik kulturu, gelenek ve gorenekleri, muziği ve danslarıyla bir araya getirmeyi hedefledik. Onlara, efsanelere konu olan Anadolu tarihi ve kulturunu goz alıcı bir dans şovuyla sunuyoruz. Bu gece 40 kişilik bir performans ekibi ve Zorlu Center PSM produksiyon ekibinde kostumden makyaja, teknikten kreatife bu projeye gonul veren onlarca kişinin buyuk bir ozveriyle, cok calışarak ortaya cıkardığı bir dans şovu izleyeceğiz.”

BAŞARAN ULUSOY: ULKEMİZİN MODERN YUZUNU GOSTERECEĞİZ

TURSAB Yonetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ise gosteri ile ilgili “Ulkemizin tarihi ve doğal zenginliğinin yanı sıra kulturel zenginliğini ve modern yuzunu de turistlere tanıtmamız gerekiyor. Bu anlamda Zorlu Center, otel, rezidans, alışveriş merkezi ve Performans Sanatları Merkezi’yle turizmin, modanın ve sanatının kalbinin bir arada attığı bir cazibe merkezi haline geldi. İstanbul’u ziyaret eden konuklarımız dunyaca unlu gosterilere ev sahipliği yapacak olan Zorlu Center PSM’de sahnelenecek gosteriler sayesinde de modern salonlarla kulturel anlamda uluslararası arenada yer aldığımızı gorecekler. Biz Turkiye'ye gelen konuklarımızın bizi zaman zaman hatırlamasını değil hic unutmamasını istiyoruz. Umuyorum ki, burada izleyecekleri gosteriler de unutulmayacak anıları arasına girecektir” şeklinde acıklamada bulundu.

7 AĞUSTOS'TA İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Her birinin hazırlığı 8 ay suren 4 ozel gosteriden oluşan “Spirit of Istanbul”un final hali 4 aylık bir calışma sonucunda ortaya cıktı. Gosteri İstanbul’u ziyaret eden turistlerle ve sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

40 danscı, 2 kostum tasarımcısı, 2 ışık tasarımcısı 2 ışık teknisyeni, 3 besteci ve aranjor, 2 tonmaister, 4 kişilik sahne arkası ekibi, 4 yonetici, 8 koreograf, 6 eğitmen ve 80 kişilik orkestradan oluşan ekibi, F5 dekorasyon ekibi ve Zorlu Center PSM produksiyon ekibinin calışmaları sonucunda ortaya cıkan gosteride 50 metrekarelik LED ekran onunde ozel hazırlanmış video gorselleri kullanılıyor. 5+1 ses sistemi, video maping ve ozel ışık tasarımlarıyla zenginleştirilen gosteride 16 farklı kostum tasarımı yer alıyor.

”Spirit of Istanbul”, farklı sanat dallarını sahnede buluşturuyor. Turkiye kultur ve tarihi ile farklı sanat disiplinlerinleri arasında bir kopru kuran gosteride, İstanbul ve Anadolu topraklarına yansıyan bilgelik ile destanlara konu olan sevdaların hikayesi muhteşem bir dans performansıyla sahneye yansıyor. ”Spirit of Istanbul”un Asya bozkırlarından Anadolu’ya rituel dans yolculuğu ile başlayan gosterisi; etnik danslarla tum Anadolu’yu dolaşıp, Balkanlar’dan Kafkaslar’a, oradan Akdeniz’e ulaşarak uc kıtanın renkli kulturel oğelerinin buluştuğu İstanbul’da sonlanıyor.

“Spirit of Istanbul” 7 Ağustos tarihinden itibaren Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak ve sezon boyunca yerli-yabancı turistleri buyuleyecek. Gosterinin bilet fiyatları ise 50 TL’den başlayarak 65 TL ve 80 TL’den Zorlu Center PSM gişelerinden ve www.zorlucenterpsm.com web sitesinden satışa sunulacak.

http://turizmguncel.com/haber/zorlu-...i--h19529.html