AKP'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Cetin Turk Hava Yolları (THY) ucağına binemedi.

Zaman Gazetesi'nden Kamil Karlı'nın haberine gore, Muhammed Cetin, dun ailesi birlikte THY’nin New York-İstanbul ucağına binmek icin geldiği Ataturk Havalimanı’nda daha once yaptıklarının suc olduğunu kabul eden taahhutnameyi imzalamadığı icin ucağa bindirilmedi. Milletvekili Muhammed Cetin’e polisler ve avukat eşliğinde pasaport ve diğer eşyaları geri verilerek ucağa binmesi engellendi. THY, Cetin’in eşinin ve cocuklarının ucmasına ise izin verdi. Cetin, THY’nin tutumunun AK Parti’den istifa etmesi ve Başbakan’ın “bir bardak su bile vermeyin” soylemlerinin tezahuru olduğunu soyledi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Cetin, yaklaşık 1 yıl once THY’den bilet aldığını, eşi ve 2 cocuğu ile birlikte Amerika’ya gitmek icin geldiği bekleme salonunda gorevlilerin getirdiği taahhutnameyi imzalamadığı icin ucağa bindirilmediğini soyledi. Bunun uzerine onlardan kendisine şimdiye kadar yaptıkları haksızlıkları kabul eden belge istediğini belirten Muhammed Cetin, “Biz onu vermiyoruz dediler. Ben de bu kÂğıdı imzalamayı kabul etmiyorum dedim. Bunun uzerine polisler ve bir avukat geldi, sizi ucağa bindirmiyoruz dediler. Boylece ailemi yalnız gondermek zorunda kaldım. Bunun sebebini biliyorsunuz, AK Parti’den istifa etmem ve Başbakan’ın ‘bir bardak su bile vermeyin’ soyleminin tezahuru. Herkes patronuna yaranmak icin boyle şeyler yapıyor. Bize zulmediyorlar, kanunsuz davranıyorlar.” diye konuştu.

Muhammed Cetin, daha once de THY’nin İstanbul-İslamabad seferi yapan TK 710 ucağından indirilmek istenmişti. Cetin ayrıca THY’nin tarifeli seferiyle İstanbul’dan Chicago’ya gidişi sırasında ise polis eşliğinde ucaktan indirilmişti.

http://turizmguncel.com/haber/muhamm...di-h19541.html