Android Marshmallow'da kullanılacak uygulamalara ornek olarak Google, 3 yeni uygulama cıkartacağını duyurdu. Kullanıcı sayısı milyarları gecen mobil cihazların coğunda Android işletim sistemi kullanılıyor. Bildiğiniz gibi Android işletim sistemi, diğer işletim sistemlerinden farklı olarak her bir surumune farklı bir isim veriyor ve bunlardan en yenisi Android Marshmallow. Google, bu işletim sisteminin yapabileceklerini ve odak noktalarını gostermek amacıyla Android Marshmallow surumunde calıştırılan birkac "ornek uygulama" yayınladığını duyurdu. Şimdilik uygulamalar hicbir şekilde işe yaramasa da, bu uygulamaların kullanım alanları ve ozelliklerine gore coğunlukla geliştiricilerin oluşturduğu bir topluluk, uygulamaların incelemesini gercekleştiriyorlar. Bugun Android Developers Blog (Android Geliştiricileri Bloğu) tarafından acıklanana gore Google tarafından 3 yeni ornek uygulama daha cıkartıldı. Bu uc uygulamanın isimleri Android Direct Share, Android MidiSynth ve Android MidiScope. Android Direct Share Android işletim sistemi sahip olduğu ozelliklerle birlikte kullanıcılarının diğer işletim sistemi kullanıcılarından cok daha ozgur bir şekilde eylemler gercekleştirmesini sağlıyor. Bu ozelliğe herhangi bir veriyi diğer cihazlarla paylaşmakta dahil. Direct Share, paylaşıcağınız verileri hangi kullanıcılarla paylaşmak isteyeceğinizi ayarlayabileceğiniz oldukca basit bir uygulama. Uygulama, kullanıcılar icin şimdilik basit bir mesaj paylaşma uygulaması olsa da geliştiriciler icin durum farklı. Android MidiSynth MIDI, aynı klavye veya kontrol paneli uzerinden birden fazla muzik aletinin calıştırılması sağlayan dijital arabirimin ismi. Android, yeni surumunde MIDI ile daha uyumlu olacak ve bunun ilk adımı olarak Google bu uygulamanın yayınlanmasını gercekleştirdi. Uygulama sayesinde bağlı cihazları gorebilecek ve bunları gorevlendirebileceksiniz. Android MidiScope Bu uygulama, MIDI arabiriminin kullanımı sırasında klavye veya kontrol panelinin bağlı olduğu cihazları gorebilmenizi ve bu cihazlara gercekleşen veri aktarımını olcebilmenizi sağlıyor. Uygulamalar bu halleriyle bir anlamda "ham" haldeler. İlerleyen zamanlarda bu uygulamaların nelerin geliştirilmesinde rol oynayacağını goreceğiz. webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Google Android Marshmallow İcin 3 Yeni Ornek Uygulama Cıkartıyor