ZAF Şirketler Grubu’nun Yonetim Kurulu Başkanı Necati Yağcı, onumuzdeki doneme ilişkin yatırım planları ile ilgili acıklamalarda bulundu. İşletmeyi biraz sadeleştirip turizm ve enerji sektorlerinde buyumek istediğini kaydeden Yağcı, ekonominin gidişatından ise kaygı duyduğunu ifade etti.



Concorde Luxury Resort, Concorde De Luxe Resort, Zafer İnşaat, Mardin Boru Sanayi Durusu, Enersis Elektrik Uretim, Z.T Enerji Uretim, Yeni Belen Enerji Elektrik Uretim'i bunyesinde barındıran ZAF Şirketle Grubunun Yonetim Kurulu Başkanı Necati Yağcı, Cumhuriyet gazetesinde Şehriban Kırac'a acıklamalarda bulundu.
Bodrum'da 40 milyon dolar yatırım maliyetine sahip bir otel projelerinin olduğunu belirten Necati Yağcı, hem yurt icinde hem de yurt dışında yatırım planları olduğunu belitti.

Bodrum'daki otelde bir yıllık gecikme var
Turkiye'deki mevcut durumun ve bu dururumun finansman uzerindeki etkisinin gelir-gider durumuna olumsuz yansıdığını kaydeden Yağcı, ''Faizlerin, kurun yuksekliği ve bu gibi gelişmeler yatırımları olumsuz etkiliyor. Bunun onumuzdeki donemde tuketicinin alım gucu uzerindeki etkileri nasıl gelişecek, diğer sektorlere nasıl yansıyacak birtakım soru işaretleri var. Bu da bizi daha ihtiyatlı davranmaya sevk ediyor. Her şey normal gitseydi Bodrum’daki oteli gelecek yıl devreye alacaktık. Şu anda bir yıllık gecikme var, ekonominin nasıl şekilleneceğine gore iki yılı da bulabilir. Sonucta yatırım yaparken ulkenin genel ekonomik koşullarını, gideceği yolu gozetmek durumundasınız.'' diye konuştu.

Turizm ve enerjide buyumeyi hedefliyor
Sanayi, turizm ve enerji, inşaat sektorlerinde faaliyette olduklarını ve işlerini yonetilebilir buyuklukte tutmak istediklerini kaydeden Necati Yağcı, işleri biraz sadeleştirerek tuizm ve enerjide buyumek istediklerini soyledi. Sanayide biraz kuculebilecekelerini acıklayan Yağcı, ''Guneydoğu Anadolu Bolgesi’nin en onemli fabrikalarından Mardin Boru Sanayi ve Ticaret AŞ ile uretim yapıyoruz. Ama sanayide maalesef arzu edilen kÂrlılıkları bırakın verimi elde edemiyoruz şu anda. İhracatta ciddi sıkıntılar var, o nedenle bu alandaki yoğunluğumuzu biraz azaltmayı duşunuyoruz. Fabrikayı kapatma gibi bir planımız yok. Bir sektore girdiğiniz zaman o sektoru geliştirmeniz lazım. Eğer o sektoru yaygınlaştırıp o sektorde bir buyume stratejisi ve değişik yatırımlar yapamıyorsanız o işte kalmanın rasyonel bir tarafı olmuyor. Belli sektorlere daha fazla ağırlık vererek bazı sektorlerden de cıkmayı planlıyoruz. Inter Yatırım’dan cıkmıştık. Sapanca’daki su şişeleme şirketi Durusu’da buyumeyi tercih etmiyoruz.'' diye konuştu.
Turkiye'nin ekonomik gidişatından kaygı duyduğunu dile getiren Necati Yağcı, şunları soyledi:

''Hasta 39 derecede yanıyor, hangi vagonda olduğunuzun bir onemi yok''
''Diyelim ki ekonomi şu anki durumda kaldı. Hasta 39 derece ateşle yanıyor. 'Şimdi 41 derece olsa ne olacak?' deniyor. Zaten şimdi hastanın tum organları felc olmuş. Trenin hangi kompartımanında olduğumuz hic onemli değil, her sabah uyandığımızda hepimizi olumsuz etkileyebilecek gelişme var mıdır yok mudur, faizler, doviz, işsizlik ne olacak diye bu kaygıyı hep beraber yaşıyoruz. Ongorulebilir bir ortamı hep beraber yakalamamız gerekiyor. Olağanustu onlemler alınmadan ekonomide duzelme olmayacak. Turkiye yaşadığı tum sorunlarla yuzleşmek zorunda, faizlerin duşmesi gerekiyor ama ben duşurdum demekle olmuyor. 3 ay sonra nasıl bir Turkiye olacak kimse ongoremiyor. Turkiye’nin bir suru alanda sorunu var, ama ekonomi bunların en onemlisi. Ekonomi hepimiz icin. Sadece yatırımcı icin değil, sokaktaki vatandaş icin, calışan icin herkes icin onemli. Turkiye’nin ekonomide bir stabilizasyonu yakalaması şart. Bununla ilgili top yekûn bir mucadele vermemiz gerekiyor. Ozellikle Kurt sorunun artık cozum bulması lazım. Cunku ulkenin enerjisini alıyor. Bir arada yaşanabilir bir ortam nasıl yaratılır bunu konuşmak gerekiyor.

turizmguncel

__________________