Adam ve hayattaki tek arkadasi olan kopegi bir kazada birlikte olmuslerdi... Gokyuzune ciktiktan sonra bembeyaz bulutlarin arasinda dolasmaya basladilar... Adam cok susamisti... Biraz su bulabilmek umidiyle
yurumeye devam ederken, birden kendilerini muhtesem bir manzaranin karsisinda buldular! RengÂrenk ciceklerle suslu bir bahce, altindan yapilmis bir bahce kapisi ve onlari karsilayan beyazlar icinde bir kadin...
Adam kopegiyle birlikte kadina yaklasti ve sordu:
-Affedersiniz... Burasi neresi?
Kadin ona gulumsedi:
-Burasi Cennet, efendim.
Adam bunun uzerine sevincle "HÂrika." dedi.
-Peki, bana biraz su verebilir misiniz, gercekten cok susadim.
Kadin cevap verdi:
-Tabii efendim, iceri girin... Icerde dilediginiz kadar su bulabilirsiniz...
Boylece adam kopegine dondu...
-"Hadi oğlum iceri giriyoruz" diyerek kapiya yurudu...
Ama kadin onu birden durdurdu:
-Uzgunum efendim, kopeğiniz sizinle gelemez... Hayvanlari iceri almiyoruz... Bunun uzerine adam bir an durdu... Dusundu... Ve geri donup kopegiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yonunde yurumeye koyuldular...
Bir sure gectikten sonra kendilerini bu kez tozlu camurlu bir yolda buldular ve yolun sonunda karsilarina ciftlik girisini andiran bir kapiyla yirtik pirtik elbiseli bir dede cikti... Adam sordu:
-Affedersiniz... Bana biraz su verebilir misiniz?
Dede "Iceri gel" dedi...
Kapidan girdikten sonra sag tarafta bir cesme var...
Adam sordu:
-Peki, arkadasim da benimle gelip oradan icebilir mi?"
Dede "Tabii..." dedi, "cesmenin yaninda kopeğinin de su icebilecegi bir kÂse bulacaksin..."
Bunun uzerine adam kapidan girdi... Biraz yurudukten sonra sağ tarafta cesmeyi buldu... Adam cesmeden kopek de oraciktaki kÂseden doya doya icerek susuzluklarini giderdiler... Derken, adam geri giderek giriste
bekleyen dedeye sordu:
-Su icin cok tesekkur ederim... Peki, burasi neresi?
Dede "Burasi cennet" dedi..."
Bunu duyan adam sasirdi:
-Ama nasil olur? Az once burasi gibi kirik dokuk olmayan muhtesem bir
yere gittik ve orasinin da Cennet oldugunu soylediler...
Dede "Su rengÂrenk ciceklerle suslu altin kapili yer mi?" dedi... "Ama orasi Cehennem."
Adam iyice sasirmisti:
-Peki, ama orasi sizin adinizi kullanarak insanlari kandiriyor diye hic kizmiyor musunuz?
Dede gulumsedi:
-Kizmiyoruz... Cunku onlar kendi cikari icin en iyi arkadasini yari yolda birakanlari Cennet'ten uzak tutuyorlar.