CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu'nun sık sık FETO iddialarıyla gundeme getirdiği Rixos Hotels Yonetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Kılıcdaroğlu'na yanıt verdi. Tamince, ''Ayıp. Bugune kadar kendisine cevap vermedim ama şikayetci olacağım" dedi.

15 Temmuz dabe girişiminin yıl donumunde 'FETO borsası' kurulduğunu ve parası olanların dışarı cıktığını belirten Kemal Kılıcdaroğlu, ''"Bir kişinin gozaltına alınması icin MİT’in, Emniyet’in ya da MASAK’ın raporu olması lazım. Fettah Tamince’yle ilgili ucunun de raporu var. Nerede Fettah Tamince? Devletin protokolunde. Neden Fettah Tamince’ye ayrıcalık sağlanıyor? Neden işlem yapılmadı? Turkiye’ye kara para getiriyor. Erdoğan’ın avukatları savunduğu icin hicbir hÂkim ve savcı korkudan bir şey yapamıyor. Nasıl adalet bu." sozlerini dile getirmişti.
Gazete Duvar'dan Ozlem Akarsu Celik'e acıklama yapan Fettah Tamimce, Kemal Kılıcdaroğlu'nu 'FETO borsası' ile ilgili iddialarına yanıt verdi.

''17-25 Aralık'tan sonra acıklama yaptım''
17-25 Aralık'tan sonra cıkıp konuştuğunu ve '17-25 Aralık duzmecedir. Turkiye’de secilmiş bir hukumet var. Legal olmayan hicbir yapının tarafı olmam. Turkiye’nin secilmiş hukumetinin yanındayım.' dediğini belirten Tamince, hukumette Kemal Kılıcdaroğlu bulunsaydı aynı şekilde onun yanında olacağını ifade etti.

''Evet, Antalya'da bir universite kurdum''
''Eğitim denilirse ki bugun de ondan bahsediliyor, evet Antalya’da bir universite kurdum. Mutevelli heyetinde onlara yakın isimler vardı. Biz bu insanlarla o surecte yolumuzu ayırdık. Daha sonra da 4 bin oğrencisi olan bu universiteyi yaşatmak icin elimden geleni yaptım ve yaşattım.'' diyen Tamince, kendisini savunan avukatlar arasında Cumhurbaşkanı'nın avukatının da bulunmasıyla ilgili şunları soyledi:

''Aralarında Cumhurbaşkanının avukatı varsa bilmiyorum''
''Benim şirketlerimin işlerini yapan kalabalık bir avukatlar grubu var. Kemal Bey butun dosyalardan aklanmamı bir avukata yuklediyse onun mantığını da anlamıyorum. Konya’da acılan bir dava vardı hakkımda ve Antalya’da da soruşturma vardı. Antalya’dakini İstanbul ofisi ustlendi. Cok sayıda avukatın olduğu buyuk bir ofis orası. Aralarında

''Eren Erdem'i ben mi tutuklattım?''
Eren Erdem iceride, Fettah Tamince dışarıda diyor. Bu nasıl bir mantık? O insanları ben mi tutukladım. Kemal Bey’in hukuk anlayışı buysa iktidar olduğunda ilk beni mi tutuklatacak? Beni hedef gosteriyor. İddialarıyla ilgili elinde bir belge varsa mahkemeye gitsin. Benim hata yaptım diyeceğim bir durumum yoktur. Benimle ilgili iddia edilen her konuda savunmamı yaptım. Kararı Turk adaleti verdi. Kemal Bey’in adalet anlayışı bu demek ki, kararı beğenmediğinde bunu adalet saymıyor. İşin aslı Kemal Bey’in beni hedef alması yeni değil. 2004 yılında Tuncay Ozkan’ın televizyonu Kanalturk’te 'Yoksulluk ve Yolsuzluk' diye bir program vardı. Oraya cıkardı Kemal Bey ve Fettah Tamince şoyle, Fettah Tamince boyle derdi. Yani o gunden bu gune benimle derdi bitmedi.
''Ulkenin en buyuk turizm yatırımcısıyım''
Turkiye başta olmak uzere 12 ulkede iş yapıyorum. Şirketlerimde 14 bin kişi calışıyor. İş yaptığım butun ulkelerde evim ve ust duzey insanlarla iyi ilişkilerim var. HÂl ulkemde calışmaya devam ediyorum. Turkiye’nin en buyuk turizm yatırımcısıyım.

''17-25 Arlık'tan sonra Bank Asya'ya para koymadım''
Dokunulmazlığım yok. Hakkımda suc duyurusunda bulunanlar oldu. Bircoğu icin savcılık kovuşturmaya bile gerek duymadı. Dava acılanlardan da beraat ettim. Hakkımda devam eden tek bir soruşturma ya da dava yoktur. Avukatlarımla gittim kendimi savundum ve adalet beni sucsuz buldu. Ancak Kemal Bey bu kararları beğenmiyor. Benim 17-25 Aralık’tan sonra Bank Asya’ya para yatırdığımı iddia ediyor. Birileri o bankayı kurtarmak icin seferber oldu o surecte. Ben olmadım. Benim o bankaya koyduğum para yok, var diyorsa ispat etsin.

''Şikayetci olacağım''
Kemal Bey benim uzerimden siyasi rant mı elde etmeye calışıyor bilmiyorum. Hakkımda MİT’in, MASAK’ın raporları olduğunu soyluyor. Varsa cıkarsın ortaya. Bunları gosteremezse kendisini mufteri ilan ediyorum. Bir siyasi parti genel başkanı şantaj yapar mı? Milyonlarca insanın oy verdiği bir partinin genel başkanına, kendisi aynı zamanda eski hesap uzmanıdır, hakkımda kara para vb. iddiaları dile getirmesini yakıştıramıyorum. Ayıp. Bugune kadar kendisine cevap vermedim ama ben de ondan şikÂyetci olacağım."

turizmguncel