Shiftdelete
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Android’cilerin sahip olmak istediği iPhone ozellikleri!
-
10-10-2019, 13:48:41Apple’ın 2007 yılı Haziran ayında ilk iPhone modelini tanıtması ile birlikte adeta akıllı telefon kavramı hayat kazandı. Dokunmatik ekranlı telefonların temelini atan iPhone’a Android cephesinden ilk rakip tam olarak 16 ay sonra geldi. HTC’nin geliştirdiği T-Mobile G1 ile Android hunerlerini sergilemeye başlarken, 2009’un Kasım ayında tanıtılan Motorola DROID buyuk sıcramanın temellerini attı. Sonuc olarak şu anda akıllı telefon pazarının yuzde 85’ine Android hakim. Tabi, Android işletim sistemi iOS‘a kıyasla sektorun neredeyse tamamına hakim olsa da, Android kullanıcılarının sahip olmasını istediği bircok iPhone ozelliği bulunuyor. BGR tarafından duzenlenen anket aracılığıyla, Android kullanıcılarına iOS işletim sisteminde yani iPhone / iPad’de hayran oldukları ozellikler soruldu. Android kullanıcılarının sahip olmak istediği iPhone ozellikleri! Bircok Android kullanıcısı sayfanın en ust kısmına kolayca donmek icin bildirim cubuğuna tıklamanın yeterli olmasını istiyor. Evet, Android’in kişiselleştirmeye acık yapısı sayesinde bunu bir uygulama ile gercekleştirmek mumkun. Ekran boyutlarının artması ve 21:9 gibi formatlara gecilmesi ile kullanıcıların tek ile kullanımda parmağının ust kısıma yetişmesi pek mumkun değil. Bir Android kullanıcısı ise iPhone’un bir ayar yapmadan diğer Apple cihazları ile eşleşebiliyor olmasını kıskandığını belirtti. Aynı kişi iOS işletim sisteminin ve uygulamaların cok daha hızlı guncelleme almasına hayranlık duyuyor. Kullanıcıların bir kısmı ise iPhone ve iPad modellerinde mikrofonu kullanarak ekran kaydı yapılabilmesini cok beğeniyor. Ayrıca, iPhone’u tek tuş ile sessize alabilmek bircok Android kullanıcısının sahip olmak istediği bir diğer ozellik. Bunlara ek olarak iPhone modellerinde GSM operatorleri ve satıcılar tarafından onceden yuklenen, bloatware olarak tanımlanan uygulamaların olmaması cok beğeniliyor.