http://www.kesfetmekicinbak.com/apps...w_m.php/3/?ln=
Linkindeki haber (oldugu gibi ) lutfen ilgilenelim Turkiyemiz terihi guzelliklerini kaybetmesin

"""HASANKEYF'E SADAKAT

Sayın Recep Tayyip Erdoğan
Turkiye Cumhuriyeti Başbakanı
Ankara

Sayın Angela Merkel
Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı
Berlin

Sayın Wolfgang Schussel
Avusturya Cumhuriyeti Başbakanı
Viyana

Sayın Moritz Leuenberger
İsvicre Konfederasyonu Başbakanı
Bern

Ben kanunlara, kulture, tarihe ve doğaya değer veren milyonlarca insandan biriyim. Geleceğe bırakacağımız en buyuk miras olan bu değerleri, ekonomi ve enerjiden daha onemli goruyorum. Hicbir para ve enerji miktarı bu değerlerle olan bağımı kaybetmem icin gerekce olamaz. Cunku ben bu değerlere olan inancımdan dolayı vergi veriyorum, toplumla birlikte yaşıyorum ve oy veriyorum.

Ilısu Barajı Projesi'ne, kanunlara, kulture, tarihe ve doğaya kabul edilemez boyutta zarar vereceği icin karşıyım. Turkiye Hukumeti'nin bu projeyi gercekleştirmek istemesi buyuk bir tarihi hatadır. Aynı zamanda Almanya, Avusturya ve İsvicre hukumetlerinin projeyi desteklemesi de bu ulkelerin savunmakta olduğu insan ve cevre hakları gibi değerlerle buyuk bir celişki icerisindedir.

Almanya, Avusturya, İsvicre ve Turkiye hukumetlerinin kanun, kultur, tarih ve doğaya en az benim kadar onem verdiğine hala inancım var. Ben bu değerlerle bağımı korumak icin Hasankeyf'e sadakat gosteriyorum.

Hukumetlerinizin de, bazı şirketler ve lobi grupları tarafından yurutulen ve bu değerleri hice sayan girişimleri kararlılıkla reddetmesini umit ediyorum.

Siz hukumet başkanlarının, Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ne sadakat gostereceğini umit ederek iki talepte bulunuyorum:
1- Almanya, Avusturya ve İsvicre hukumetleri; Ilısu Baraj Projesi'ne maddi destek vermeyiniz.
2- Turkiye Hukumeti; Ilısu Projesi'ni iptal ediniz. Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ndeki tarihi ve doğal zenginlikleri turizm yatırımları ile insanlığın hizmetine sunmak yonunde yeni bir vizyonun onderliğini yapınız.
Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin yaşaması, Turk insanlarına ve dunyaya Ilısu Barajı'ndan daha cok enerji verir.

Saygılarımla,

Bilgi icin:
Avrupa Komisyonu
José Manuel Barroso
Başkan

Avrupa Parlamentosu
Josep Borrell Fontelles
Başkan

Ad Soyad
Meslek
Bu dilekceyi e-posta olarak gondermek istiyorum.
"""""