Arkadaşlar bu yazımda islam dunyasının yuzyılımızda icinde bulunduğu durumu once ortaya dokmek ve bu durumun sebebplerini biraz analiz etmek istiyorum.
İSLAM DUNYASI NE DURUMDA?
Maalesef muslumanlar bin parcaya bolunmuş, muslumanların bolunmesi yetmiyormuş gibi aynı etnik kokenden olan muslumanlar ( araplar mesela ) bir cok parcaya bolunmuştur. İlginc olan bu arap ulkelerinin burunlarının dibinde hem dindaş hemde ırkdaşları resmen katledilirken seslerini cıkarmadan kulaklarını tıkayarak durumu izlemek zorunda kalmasıdır.
Bugun butun musluman ulkelerde genel bir FAKİRLİK hakim. Zengin musluman ulke de var. Ama ne zengini? PETROL zengini... Bu petrol bitince fakir musluman ulkeler kervanına katılacağından şupheniz olmasın... Butun musluman ulkelerde gorulen ortak ozellik fakirliğin yanında gelir dağılımındaki adaletsizliktir. Hemen hemen her musluman ulkede uc beş zengin ( kral emir vs ) ulke kaynaklarının cok buyuk bir kısmını tek başına kontrol etmekte diğerleri fakru zaruret icinde yaşamaktadır.
Musluman ulkelerin başı surekli darbelerle, askeri cuntalarla , desptotlarla derttedir. Her nedense bir turlu bunlardan kurtulamamaktadır.
Fakat en ilginci de şudur: Bugun insanlığın vazgecemeyeceği, sağlık, iletişim, ulaşım, gıda, elektronik, yazılım , makina vs alanların hicbirinde bir musluman devletin imzasını goremiyoruz : Mesela Araba uretiminde Mercedes, Wolksvagen,Audi, Ford, Fiat, Honda gibi onlarca dev firmanın arasında bir tek musluman markası yok. Bir tek ilacın uzerinde musluman tarafından yapılmış olduğuna dair bir şey gormedim. 30 yıldan beri bir tane hastalığa bir musluman ulkede yetişmiş doktorun care bulduğunu gormedim (musluman doktorun değil)
Cağımız bilgi iletişim cağı olarak bilinir ancak bilgi ve iletişim alanında bir tek musluman işletim sistemi, bir tek musluman veritabanı programı , bir tek musluman ulusalarası yazılımı gormedim. Evimde kullandığım elektronik aracların hicbirini bir musluman icat etmedi.
Bir musluman ulkenin herhangi bir savaş aracı yaptığını gormedim.
peki NEDEN?
NEDEN MUSLUMANLAR HEP EN GERİ, EN FAKİR, EN GUCSUZ???
BİZE HİC OLMEYECEKMİŞ GİBİ BU DUNYA İCİN CALIŞ DENMEDİ Mİ? NEDEN SADECE YARIN OLECEKMİŞ GİBİ OBUR DUNYA İCİN CALIŞIRKEN TERAZİNİN DİĞER TARAFINI BOŞ BIRAKIYORUZ?
Biz hep boyle miydik ? Hayır. Ortacağda şu anki durumun tersi soz konusuydu. Muslumanlar zenginken gayri muslimler fakirdi. Avrupa'dan ve dunyanın her yerinden Bağdat'a insanlar ilim tahsil etmeye gelirdi. Bizim İbni Sina'larımız, Farabilerimiz, İbn-i Haldunlarımız, Birunilerimiz vardı.
Bu durumun gunumuzdeki hale değişmesinin tek bir sebebi var:
TAASSUB
Gelin şoyle bir cıkarsama yapalım Taassubun olduğu ozgur duşuncenin barınmasına imkan yoktur. Ozgur duşuncenin olmadığı yerde bilim gelişmez. Bilimin gelişmediği yerde sanayi ve teknoloji gelişmez. Sanayinin ve teknolojinin gelişmesi olmazsa para kazanılamaz. Para kazanılamazsa guclu olunamaz. Guclu olmazsan Başka bir Guclu gelir seni Aynen Lubnanda olduğu gibi ezer.
Ben muslumanların Ortacağda olduğu gibi guclu, zengin ve imrenilen insanlar olmasını istiyorum.
Gelin kendimize bir ozeleştiri yapalım. İslam dunyasında ozgur duşunceyi ve hoşgoruyu artılalım, bizim gibi duşunmeyen insanların hesabını Yuce Allah'a bırakalım. Tum gucumuzle tekrar eski gunlerdeki gibi guclu muslumanlar olmaya calışalım.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Biz Muslumanlar Neden Boyle Olduk?