Rahman Ve Rahim Olan ALLAH'ın aDıyLa;
ALLAH Resulu Hz.Muhammed MustaFa saLLaLLahu aLeyhi Ve SeLLem Buyuyor ;
Ben Kabe'nin Avlusunda (Hatim'de) yatarken biri gelip şuramdan şurama kadar goğsumu yardı. -Boğazından goğsunun bitimine kadar olan kısmı kastediyor- Kalbimi Cıkardı. Sonra ici iman dolu altın bir leğen getirildi. Kalbim guzelce yıkandı ve yerine konulup kapatıldı. Sonra Katırdan kucuk merkepden buyuk (burak) bir hayvan getirildi. Bembeyazdı. Adımını gozun gorebildiği yere kadar atıyordu. Ona bindirildim. Cibril (as) beni dunya semasına goturdu.
Kapının acılmasını rica etti; Kim O ? denildi.
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
O'na Goğe cıkma daveti gonderildi mi ?
Evet
Merhaba Ona! Ne Guzel geliştir bu. Kapı Acıldı Hz.Adem (as) Gorunuverdi.
Cibril (as) İşte bu baban Ademdir. haydi ona seLam ver dedi. Selam Verdim Selamımı Aldı ve şoyle dedi. Merhaba salih Evlat saLih Peygamber.
Sonra Cibril (as) yukarı cıktı ikinci gok kapısına varınca kapıyı caldı Kim O ? denildi.
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Guzel geliştir bu. Teyze Cocukları olan YahYa (as) ile İsa(as)Gorunuverdi Cibril (as) dedi ki ; İşte Bu Yahyadır (as) bu da İsa (as) Haydi Onlara Selam Ver.
hemen seLAm verdim Selamımı alıp şoyle dediler ; Merhaba Salih Kardeş Salih Peygamber.
Sonra beni Alıp Ucuncu Kata cıkardı kapıyı caldı Kim O ? denildi.
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Hoş Gelmiştir.Ne Guzel geliştir bu. dedi Kapı Acıldı ve Yusuf (as)Gorunuverdi Cibril (as) Şole Dedi İşte bu Yusuftur (as) Ona Selam ver Selam vErdim selamımı Aldı ve şole dedi Merhaba Salih Kardeş Salih Peygamber!
Sonra dorduncu semaya cıktı kapıyı caldı Kim O ? denildi.
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Guzel geliştir bu.dedi Kapı acıldı ve İdris (as) Gorunuverdi Cibril Şole Dedi ; İşte bu İdris (as) Dir Haydi Ona Selam ver . hemen SElam veRdim Selamımı Aldı ve şole dEdi Merhaba salih Kardeş Salih Peygamber.
Ondan Sonra Beşinci Kata Cıktık kapıyı caldı Kim O ? denildi.
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Guzel geliştir bu. dedi ve İcerde Harun (as) Gorunuverdi Cibril Şole dedi İşte Bu Harundur (as) Hadi Ona Selam vEr Selam Verdim Aldı Ve Şole Dedi ; Merhaba Salih Kardeş Salih Peygamber.
Ondan Sonra Altıncı Kata Cıktık kapıya vurdu Kim O ? denildi.
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Guzel geliştir bu. dedi ve Kapı Ardında Musa (as) gorunuverdi Cibril (as) Haydi ona Selam ver Selam VErdim Aldı Ve ekledi Merhaba Salih Kardeş Salih Peygamber.Ondan Ayrıldığımda ağlıyordu Neden ağladığı sorulunca: Benden Sonra bir delikanlı Peygamber oldu ve onun Ummetinden cennete gireceklerin sayısı benimkinden fazladır' diye cevap verdi.
Ondan Sonra Yedinci kata cıktık kapıyı caldı Kim O ? denildi.
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Guzel geliştir bu.dedi ve Kapının Ardından İbrahim gorunuverdi Cibril İşte Bu Baban İbrahim (as) dir dedi haydi ona Selam ver Selam verdim selamımı aldı ve ekledi Merhaba Salih oğul Salih Peygamber.
Ondan sonra Sidre-i Munteha'ya goturuldum. Baktım ki meyveleri (yemenin) hecer testileri gibi iri yaprakları da fil kulakları gibiydi.
İşte bu Sidre-i Muntehadır dedi. Baktım Ki icinde iki dışında da iki nehir akmakta. Cibril'e (as) sordum Nedir bu nehirler ? şole dedi ;icinde akan nehirler cennet nehirleridir. Dışında gorduğun o iki nehir ise biri nil biri Fırattır.
Sonra bana Beyt-i Ma'mar gosterildi. Daha Sonra bana uc bardak sunuldu. Birinde Şarab Diğerinde Sut Diğerinde ise bal vardı. Ben Sut olan Bardağı Aldım Cibril (as) şole dedi ; İşte Bu senin ve ummetinin uzerinde bulunduğu fıtrattır.