Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı yonundeki bir soruyu yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ''Turkiye'de tatilden daha cok calışmaya ve uretmeye ihtiyac olduğunu duşunuyorum.'' dedi. Kultur ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise, "Bu konu Bakanlar Kurulu'na gelmedi, Bakanlar Kurulu'na gelirse konuşulur. Turkiye icin en hayırlısı neyse o karar verilir" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, MUSİAD Yonetim Kurulu uyeleriyle bir araya geldi. Hurriyet'te yer alan habere gore, goruşmede basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Zeybekci, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Bu uretimi duşurur, turizmi destekler mi destekler. Onun icin buradaki bolumde susma hakkımı kullanıyorum. Turkiye olarak tatilden daha cok calışmaya, uretmeye ve ihracat yapmaya ihtiyacımız olduğunu duşunuyorum. Ama diğer taraftan bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyoruz."

KURTULMUŞ: HAYIRLISI NEYSE O...

Kultur ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise Kurban Bayramı tatiliyle ilgili, "Bu konu Bakanlar Kurulu'na gelmedi, Bakanlar Kurulu'na gelirse konuşulur. Turkiye icin en hayırlısı neyse o karar verilir" dedi.

TURİZMCİLER NE İSTİYOR?

Turizmciler, bayramdan onceki pazartesi-salı gunleri ve yarım gunluk arife gununu de icine alacak şekilde 26 Ağustos cumartesi gununden 4 Eylul pazartesi gunune kadar 10 gunluk tatil onerdi. Turizmcilerin ikinci onerisi ise yarım gunluk arife gunu tatilinin tam gune donuşturulerek, Kurban Bayramı tatilinin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirilip 30 Ağustos Carşamba'dan 4 Eylul Pazartesi'ye kadar 6 gun şeklinde uzatılması olmuştu.

HABER7