Universitedeyken hemen hemen her gece bir başka kız ile yatmaktaydım. Bunu filmlerde soylemeseler de hemen hemen herkesin bildiği bir şey vardır: bir gecelik ilişkinin sabahında iciniz bomboş kalkarsınız. Hatta pişmanlık bile duyarsınız.
Universitedeyken benim icin seks bir din gibiydi. Sabah, akşam ve gece her an aklımda seks vardı. Bu durumda benim icin seks yapmanın tam bir tatmin sağladığını duşunebilirsiniz ancak durum tam aksiydi.
Senin tecrubelerine benziyor mu? Sende sabah kalkıp yanındaki yabancıya bakıp kendini kotu hissettin mi? Eğer cevabın evet ise kendi kendine şu soruları sorabilirsin: "Niye BOYLE OLUYOR? Seks eğer benim icin bu kadar onemliyse nicin arkasından boş bir his beni kaplıyor?"
Bu boşluk beni cok şaşırtmıştı. Bende şu sonuca vardım: "Demek ki daha fazlasına ihtiyacım var." Bu cumleyi hayatımızdaki her hedef icin kullanmışızdır. Orneğin cok istediğimiz bir araba, elde edene kadar onu deli gibi istesek de belli bir zaman sonra o araba bizim icin "fena değil" konumuna duşer ve bir başka arabanın bizi tatmin edeceğini umarız.
Boşluk devam etti ve ben sonunda evlilik oncesi seksin o kadar da matah bir şey olmadığına karar verdim. şarkıların, filmlerin abarttığı şey değildi seks oyle olsaydı herkese tam bir mutluluk ve tatmin sağlardı. Ortada bir "boşluk" olmayacaktı.
Seks konusunda coğunlukla kızların erkeklerden farklı olduğunu oğrendim. Bir kız seks yaparsa bunu şoyle acıklar: "ama ben ona aşığım". Neden durum boyledir? Birisi şoyle demiş: "Kızlar seksi, sevilebilmek icin kullanır; erkekler sevgiyi sevişebilmek icin kullanır."
Genelde hikaye şudur: Genc kız, bir erkekle bir gun evlenmeyi hayal eder; aynı erkek bu kızla nasıl sevişeceğini hayal eder. Kızın icinde bir şey ona bunun doğru olduğunu soylerken adamın icindeki bir şey tam aksini soyler ama adam devam eder. Niye? şuphesiz fiziksel zevk icin ancak benim bulduğum bir başka sebep daha vardır: Seks yapan bir erkek kendisini erkek gibi hisseder. Ancak gozden kacan nokta şudur: Bir kadını aldatmanın erkekliği nerededir?
Benim keşfettiğim bir başka şeyde şudur: Eğer bir kadını şereflendirirsen aynı zamanda kendini şereflendirirsin. Niye? Cunku bir gun yaşayacağın pişmanlık, yaşadığın zevkten cok daha etkili olacaktır. Rob Roy isimli filmde şoyle bir ifade vardı: "şeref, bir adamın kendisine verdiği bir hediyedir." Eğer kalbindeki doğru olanı yaparak bir kadını onurlandırırsan, uzun vadede pişmanlık hissetmeyerek kendi kendini de onurlandırmış olursun.
Benim kast ettiğim şudur: Benim seks yaptığım kızların coğu şu an başka erkeklerin eşi. Kendimi o adamların yerine koyduğum zaman, yaptıklarımı yapmamış olmayı dilerim. Hatta keşke o an geriye donup kendi kendime bir tokat atabilsem derim.
Evleneceğim zaman benim eşime de aynı şeylerin yapılmış olduğunu duşunmek benim şimdiden midemi bulandırmaktadır. Sen duşununce ne hissediyorsun? Eğer birisi aynı şeyleri senin eşine yapsa bu seni mutlu eder miydi? Kız arkadaşın varsa ona bunları başka bir erkeğin yapması fikri sende ne uyandırıyorsa, o duyguyu alıp binle carparsan eşin konusundaki hislerini daha iyi anlayabilirisin.
Bir adım daha oteye gidersek o kız birisinin kızıdır. Ya senin kızın olsaydı? Ya da kız kardeşin? Ben kızımın benim gibi birisi ile cıkmasını asla istemezdim. Ondan faydalanacak olan bir adam. Artık kızlara farklı bir perspektif ile bakıyorum. Benim icin kızlar artık başka birisinin gelecekteki eşi, şu an ki kızı ve kız kardeşidir.
Universitedeyken bir sevgilim vardı; benim ruyalarımın kızı. Onunlayken asla soluk bir an yoktu. Birbirimizi tamamen tamamlıyorduk. Biz kısa bir sure sonra benim girişimlerimle sevişmeye başladık.
Seks kısa bir surede bizim ilişkimizin odak noktası oldu. Ben onun başka yonlerine olan ilgimi yitirmeye başladım. Bir sure sonra birbirimize bağlanacağımıza birbirimizden uzaklaşmaya başladık. Sahip olduğum en iyi ilişkiyi seks oldurmuştu. İnsanlar birbiri ile değişik şekillerde iletişim kurabilir: duygusal, aklen, fiziksel ve ruhsal. Ancak ben sevgilimle fiziksel olarak iletişime başlayınca diğer unsurlar kısa devre yaptı. Sonuc olarak ilişkimiz sonmeye başladı. Eğer beklemesini bilseydik bugun hala daha beraber olabilirdik.
Ben bu durumun bir cok kere sayısız ilişkilerde tekrar ettiğini gordum. Sadece kendiminkileri değil, herkesinkini kast ediyorum. Bence bunun bir sebebi olmalıydı.
Benim icin bir kızla seks yaptıktan sonra gercekleşen iki şey vardı. Gecmişe donup baktığımda bunun her zaman olduğunu soyleyebilirim; tabi o zamanlar bu durumun farkında değildim. İki şey buydu: 1) Ben istemesem bile seksten sonra o kız icin olan saygımı kaybettim; 2) kız istemese bile seksten sonra bana guvenmemeye başladı.
Ben bunun neden olduğunu bilmiyorum ancak sadece bunun olduğunu biliyorum. Belki de bu bizim doğamızın bir parcasıydı. Emin olduğum tek bir şey vardı: yalnız değilim. Bu durumun başkalarında da gercekleştiğini defalarca gordum. Evlilik oncesi seks yaşayanların evliliklerinde bu yuzden cok fazla sorun yaşadıklarını biliyorum. Bu iki kişi evliliklerinin en onemli iki unsurunu, saygıyı ve guveni seks uğruna kurban etmişlerdir.
Yeni evli bir ciftin ayda bir defadan az seks yaptıklarını biliyorum---- sebep adamın kadına saygı duymaması ve kadının adama guvenmemesi ve kendisini ona vermek istememesi. Bu durum hem cok uzucu hem de cok yaygındır. Ancak hic kimse bu konuda toplum onunde konuşmaz. Filmler evlilik oncesi seks yapanların yaşadığı bu sorunlara hic değinmez. Ortada kimsenin gormek istemediği bir gercek vardır.
Nicin? Cunku eşimin bana karşı sınırsız guveni olacaktır ve bana kendisini ozgurce guvenle sınırsız olarak verebilecek ve ben ona sonsuz bir saygı duyacağım. Oğrendiğim bir ders: Eğer bir kız bir adama guvenmezse, kendisi busbutun ona vermeyi istemez. İcinde bir yerlerde onunla olmaktan zevk almaz.
Birisi şoyle demiş: "Kızlar seksi, sevilebilmek icin kullanır; erkekler sevgiyi sevişebilmek icin kullanır," bu durumda da bir cift evlilik oncesi seks yapar. Kız, bunu erkeği kendisine bağlamak icin yapar. Adam, bunu ilişkiden daha fazla istediği icin yapar. Nikahtan sonra kadın istediğini elde etmiştir: bir erkekten adanmışlık iceren bir ilişki oyle ki artık onu elde etmek icin seksi kullanmaya ihtiyac duymaz. Evlenilmeden once seksi kullanan kadın artık seksten uzak durmaktadır ve bu durumu dargınlığın tohumlarını atar. Erkek ise evlenmeden once istediğini elde etmiş, eşinin değerleri hakkında duyduğu saygıyı yitirmiştir.Erkek hala daha seks ister ancak bunu yaşam bağlayıcı bir eylem olarak gormez. Boylece evlilik icerisindeki seks yaşamı yavaş yavaş solmaya başlar.
Ben bu yazdıklarımı uydurmuyorum. Artık universiteden mezun oldum ve etrafımdaki bir cok arkadaşımın evli olduğu duşunulurse, ben bu yazdıklarımı surekli olarak goruyorum.
Panzehir: Seks icin evliliği beklemek hem erkeğin kadına hem kadının erkeğe olan saygısını arttıracaktır. Sonuc olarak bekleyen cift evlilik yaşamında daha derin bir saygı ve sevgi yaşayacak, cok daha sık ve anlamlı bir cinsel yaşama merhaba diyeceklerdir.
Seks iki insan arasında bir bağ oluşturan esrarengiz bir şeydir. Problem şudur: daha cok kızla aramda bağ oluşturdukca, bir kişiyi sevmem, bağlanmam zorlaşmakta, ileri yaşamda evleneceğim insana karşı bağlı kalmam riske girmektedir. Seks yapıştırma bandı gibidir, daha cok yuzeye yapıştıkca yapışkanlığı azalır. Kısa bir sure sonra, herhangi bir şeyi yapıştıramaz.
Eğer ben evlenmeden once diğer kızlarla bağlılık kurarsam ilerde eşimle bağlılık nasıl kurarım. O'ndan almam gereken zevki ve neşeyi alamam, onu istediğim kadar cok sevemem. İleriki eşime sadık olarak gecireceğim her gun, onunla daha iyi bir ilişki yaşayacağımın garantisidir.
Komik olan şudur: kulturumuzde zina kotulenir ancak evlilik oncesi seks bağışlanır, evlilik oncesi yaşanan ilişkiler zinciri hoş gorulur, doğal veya modernliğin bir parcası olarak nitelendirilir. Eğer yaşam denkleminden zaman birimini cıkartırsanız, evlilik oncesi seks zinadır. Zinanın bir evliliği nasıl yaralayacak olduğunu hayal edebiliriz, belki de evlilik oncesi seks de neredeyse aynı sonucu oluşturur. Bir erkek ve kadın arasındaki potansiyel bağı yok eder.
Seks bir ilişkinin en guzel kısımlarından birisidir ancak en onemli kısmı değildir. Bir ilişkide her şeyin yolunda gitmesi durumunda seks bu ilişkiye tat veren cukulata sosu gibidir. Ancak pastanın keki pişmeden sosu dokerseniz pasta yenmez. Eğer pasta pişmiş ise, evlilik gercekleşmiş ise, bu ilişkide yaşanacak seks gercekten olağan ustu guzellikte olur. Bu yuzden eşimle evlenmeden once cinsel uyuşumumuz olup olmadığını gormek icin ilişkiye girmem gereksizdir ne de olsa her acıdan mukemmel olan bir ilişkide sekste mukemmel olacaktır.
Eğer bir ilişkiyi değerlendirmek icin seksi baz alırsanız bu ilişkide yaşanacak cinsel hayat cok başarısız olacaktır. Eğer cinsel performansınızı mercek altına alırsanız, kotu olduğunuz anlar, başarısızlık ve bazı sorunları fark edersiniz, eğer ilişkinizi goturen şey seks ise, ilk sorunda ilişkiniz sekmeye başlayacaktır, paniğe kapıldıkca cinsel acıdan daha da kotuleşecek ve ilişkinizi kaybedeceksiniz. Bu bir tur kısır dongudur. Kendinizi kısa bir surede odaya kapatılmış ve aciz durumda bir seks objesi gibi hissedersiniz.
Eğer sekse değil de ilişkinin diğer unsurlarına odaklanırsan o zaman kendi kendini ozgur bırakmış olursun ve seks yaşarken kendini baskı altında hissetmezsin. Universiteye giden bir genc olarak seks odaklanmamak mumkun değildir, bu yuzden riskten kacınmak ve cinsel bir ilişki olasılığı barındıran ortamlardan, ilişkilerden kacınmak ve evliliği beklemek en iyisidir.
SEBEP 9: Seksden daha tatmin edici bir şey.
İcinizden bu cumleyi okuyunca "tabi tabi" dediğinizi ve gulduğunuzu tahmin edebiliyorum. Aslında universitede gecen yoğun seks yaşantım ve bunun actığı yaralar, boşluk bana evrendeki en tatmin edici şeyi, varlığı bulmamı sağladı: Allahı.
Biliyorum bu okuduklarınız size garip gelebilir ancak bana biraz daha katlanmanızı rica edeceğim. Allah, bizi oyle bir şekilde yaratmıştır ki, O haric hicbir şeyden tam olarak tatmin olmamız mumkun değildir. İcimizdeki işlemciyi bu şekilde dizayn etti ve her birimizin hard diskine bu programı yerleştirdi.
Bu yuzden insanlar kariyerlerini, sevgililerini, eşlerini, moda tarzlarını surekli olarak değiştirme ihtiyacı duyarlar cunku her birisi tam bir tatmin duyacakları ve bilmedikleri bir şeyi ararlar; bunu bir insanda bulamadıkları zaman bir duş kırıklığı ve acı hissederler, bazen de ofke. Bir sevgili biter diğeri gelir, bu seferkinin diğerinden daha tatmin edici olacağını ve yolculuğun sonu olduğunu umit ederiz. Asıl sorun şudur: gercek mutluluğa ve tatmine sadece ve yalnızca Allah a kul olmakla kavuşabiliriz.
Allah bizi o kadar cok sevmektedir ki, Kendisinden alacağımız mutluluğu herkese sunmaktadır. Hicbir şey veya hic kimse Allahı'tan daha onemli değildir. Benim satın aldığım her şey, yattığım her kadın, peşinen koştuğum her ideoloji, takımımın Avrupa şampiyonu olması hicbir şey bana tam mutluluğu ve tatmini sağlayamamıştır - icimdeki boşluğu sadece ALLAH doldurabilmiştir. Bu durum ozellikle Allaha iman yaşamıma girdikten sonra gercekleştirmiştir.
Allah,Kuran-ı Kerim'de şoyle buyurmaktadır; (Bakara suresi,2,3,4,5) Bu sozcukler benim yaşamıma bire bir uymuştur. Allah'a iman yaşamıma girdiğinden beri icimdeki boşluk dolmuştur. Hicbir şeyin bana veremediğini, seksin veremediğini, daha derin bir memnuniyeti bana ALLAH inancı ve İSLAM vermiştir.
Ben cinsel ilişkiye girmeyeli yıllar gecmiştir. Keşke hala daha bakir olabilseydim. Benimde icimde bir cok pişmanlık var, daha once dediğim gibi seksin mutluluğu kısa ama acısı uzundur. Gecmişimdeki kız arkadaşlarıma yaptıklarımdan dolayı icimde acı vardır. Benimde gelecekte yaşayacağım evlilik icin hem umitlerim hem endişelerim var. Ancak benim gecmiş yaşantımla yuzleşmeme yardım etmiş ve beni bağışlamıştır,( Ve onlar cirkin bir gunah işledikleri, yahut nefislerine zulmettikleri zaman Allah'ı hatırlayarak hemen gunahlarının bağışlanmasını dilerler. Allah'tan başka gunahları kim bağışlayabilir? Bir de onlar, bile bile, işledikleri (gunah) uzerinde ısrar etmezler. İşte onların mukafatı (odulleri) Rableri tarafından bağışlanma ve altından ırmaklar akan, ebedî kalacakları cennetlerdir. Calışanların mukafatı ne guzeldir! Âli İmran suresi,135,136) gelecek icin benim yanımda durarak bana umit vermektedir. Allah, beni değiştirmektedir ve şimdiden beni cok değiştirmiştir.
Allah aynı zamanda bana seks konusunda evlenene kadar bekleme gucu vermiştir. Kesinlikle bu konuda ciddi bir mucadele yaşadığım zamanlar olmuştur. Ancak Allah bana bunlara goğus gerecek gucu vermiştir. Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şuphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.(Bakara Suresi,153)Butun şeyler O'nla mumkundur. Gunler, haftalar akıp gitmektedir ve ben ilerde yaşayacağım guzel evliliğin umidi ile beklemekteyim. Her gecen gun benim Allah ile olan bağım guclenmektedir ve hayatımın her alanında O'na guvenmekteyim.
Nereden Başlamalı?
Bir gun yaşayacağım ilişkide başarılı olmak istiyorum; hem bir eş hem de bir baba olarak ancak başlamanız gereken yer: kendinizdir!!! Bunun yolu iyi bir eş seciminden yada cocuklarınızı iyi yetiştirmekten once kendinizi ve Rabbinizi tanımanızdadır. Sahip olabileceğiniz en ONEMLİ bağ, ALLAH'a olan bağlılığınız ve kulluğunuzdur. Bu ilişkinin kurulması, sizi diğer ilişkilerinizde de başarılı kılacaktır.
Allah aşkın ve seksin yaratıcısı, tasarlayıcısıdır. Allahı bize bunları, bizim mutluluğumuz icin vermiştir. Eğer O'nun yarattığı bu unsurları en iyi ve doğru bir şekilde kullanmak istiyorsak, O'nun bizlere verdiği kullanma kılavuzunu iyi okumamız gerekir: KURAN-I KERİM. Allah keyfi bir diktator değildir, bize "onu yap" "bunu yapma" demez, her şeyi sebebi ile gosterip bizim icin iyi olanı, guzel bir Musluman olarak yaşamlar surmemizi istemektedir.Allah yukardan bize bakıp "ahlak dersi veren bir kişi" değildir. Eğer Allah bize seks icin evliliği beklememizi soyluyor ise bunu soyleme sebebi kimin patron olduğunu bizlere gostermek değil, sebep benim icin en iyi olanı benim icin istiyor olmasıdır. Neden?Benim icin en iyisini bilmektedir ve bana en iyi olanı vermek istemektedir.
Musluman,Rabbini Tanımak İcin Caba Gostermeli.
Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz Sevgisine ulaşmamız icin bize tek orneğimizin,uymamız gerekenin Hz.Peygamber Aleyhisselam olduğunu Ali İmran Suresi 31.ayette şoyle buyurarak bildirir: De ki, siz gercekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suclarınızı bağışlasın. Cunku Allah cok esirgeyici ve bağışlayıcıdır..
Allah'ın bizim icin gercek bir sevgisi vardır ve onu bilmemizi istemektedir. . . ancak bir problem vardır. O'nunla aramızda gunahlarımızdan orulmuş bir duvar vardır. Gunahlarda ısrar etmek,tevbe etmemek,başlarını da mukemmel bir bicimde sevmeme konusunda başarısız olmak demektir.
Oysaki Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de (Bakara Suresi,160)
İnanmak demek guvenmek demektir. Allaha olan iman bağı ile hayatına yeniden guzel bir başlangıc yaparak,bunu sonsuza kadar surdurebilirsin. Eğer yureğinizin cağrısı bu şekilde ise Allah'a samimi bir şekilde aşağıdaki duayı edebilirsiniz:
"Sevgili Rabbim, sana gereksinimim var. Şuphesiz Sen beni benden daha iyi bilen ve beni asla yalnız bırakmayan,beni bağışlayan Rabbimsin.Bu nedenle sana sonsuz teşekkurler sunarım. şimdi kalbimin kapısını sana acıyor ve Seni Kurtarıcım ve Rabbim olarak kabul ediyorum. Gunahlarımı bağışlayıp bana sonsuz yaşam sunduğun icin cok teşekkur ederim. Yaşamımın yonetimini benden al ve beni kendi istediğin,razı olduğun gibi bir kişi yap,
AMİN"
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Zina dolu hayattan cikip ALLAHA ULASAN birinin itiraflari