Mardin Artuklu Universitesi tarafından duzenlenen 18'inci Ulusal Turizm Kongresi'nde, Bakan Kurtulmuş'un etkinliğe katılmaması ile ilgili tartışma yaşandı.
TurizmGuncel
Bu yıl Mardin'de duzenlenen 18'inci Ulusal Turizm Kongresi'nde Artuklu Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ahmet Ağırakca ile AKP Milletvekili Ceyda Bolunmez Cankırı arasında 'bakan gelmedi' tartışması yaşandığı beirtildi.
''BAKAN VEYA BAKAN YARDIMCISININ BURDA OLMASI GEEKİRDİ''
Prof. Ağırakca, bir yıl oncesinden haber verilmesine rağmen Kultur ve Turizm Bakanı Numan Kurtuş'un veya yardımcılarının kongreye katılmadığını soyledi. Kultur ve Turizm Bakanı Kurtulmuş'un etkinliğe katılmamasının buyuk bir eksiklik olduğunu dile getiren Ağırakca, ''Bakanımıza buradan arz ediyorum. Sayın bakanımızın burada olması gerekiyordu. En azından bakan yardımcımızın burada olmasını bekliyorduk. Ben bu sabaha kadar sayın bakan yardımcımızın, Huseyin Bey'in geleceğini biliyordum ve kendisini bekliyordum. Musteşar seviyesinde de temsil edilebilirdi. Musteşar yardımcısı seviyesinde de temsil edilebilirdi. Ama olmadı, gercekten uzuntulerimi arz ediyorum.'' şeklinde konuştu.
''KENDİSİ HENUZ 4 AY ONCE BAKAN OLDU''
Ahmet Ağırakca'nın eleştirisi sonrası araya giren AKP Mardin Milletvekili Ceyda Bolunmez Cankırı ise, kendisinin programa Bakan Kurtulmuş adına katıldığını soyledi. Numan Kurtulmuş'un henuz 4 ay once bakanlık koltuğuna oturduğunu hatırlatan Cankırı, ''Sayın Kultur ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş beyefendi yoğun programlarından dolayı aramızda olamadı. Sayın Rektorumuz bir yıl once bu programın organize edildiğini ve kendisine bilgi verildiğini soyledi. Ancak, kendisi 4 ay once değişen bakanlar kabinesinde Kultur ve Turizm Bakanı oldu.'' ifadelerini kullandı.