Shangri-La Bosphorus Istanbul’un genel mudurluğu gorevine bir yıl once başlayan Philippe Kronberg, Shangri-La Bosphorus Istanbul Hotel’i anlattı.
Bade CAKAR
Asya kulturunu başarıyla yansıtan Shangri-La Bosphorus İstanbul'un Avustralyalı Genel Muduru Philippe Kronberg, tam bir İstanbul hayranı... "İstanbul, yaşadığım şehirler icinde en cok sevdiğim yer oldu" diyen Kronberg, Shangri-La markasıyla bir araya geldiğinden dolayı cok mutlu olduğunu dile getiren Philippe Kronberg ile Shangri-La Bosphorus'un dikkat ceken ozelliklerini ve İstanbul'daki yaşamını konuştuk.
Yaklaşık 1 yıldır İstanbul'dasınız. Nasıl bir deneyim oldu sizin icin?
Benim icin cok ozel bir deneyim oldu. Oncelikle Uzakdoğu'da uzun yıllar yaşadıktan sonra Avrupa'ya geri dondum. Turkiye'nin karışık olduğu bir donemde buraya geldim. Şehirde pek cok olayın gercekleştiği, teror saldırılarının yaşandığı ve darbe girişiminin olduğu zaman buradaydım. Turkiye icin pek cok zorluğun olduğu bir zaman dilimiydi. 2016 yılında turizm sektorunde pek cok zorlukla yuz yuze geldik. Buna rağmen 2017 cok iyi başladı. Turizm anlamında yaraların sarıldığı bir başlangıc yaptık.
Shangri-La ailesiyle bir araya gelişiniz nasıl oldu? Marka ile nasıl bir araya geldiniz?
Avustralya'da yaşadığım donemde Shangri-La ailesi ile tanıştım. İlk bir araya gelişimiz Avustralya'da bulunan Shangri-La'nın genel muduru ile tanışmamızla meydana geldi. Shangri-La kulturune aşık oldum. Ve Shangri-La'da genel mudurluk pozisyonu icin arayışım başladı ve bu harika markada calışmaya başladım.
Uzun yıllar konaklama sektorunde olan biri olarak, size gore Shangri-La markasının sektordeki farkı ve yeri nedir?
Shangri-La markası, kultur odaklı bir marka. Marka kulturunde insana yatırım en onemli sırada yer alıyor. Atılan her adımda oncelik her zaman misafirlerimiz ve calışanlarımız oluyor. Calışanlarımıza yapılan yatırımlar, Shangri-La ekibinin misafirlerine en ust duzey hizmeti vermesini sağlıyor. Bu da markanın misafirler tarafından tercih edilmesini ve sektorde lider bir konumda yer alması olarak sonuclanıyor. İstanbul, dunya otel zincirlerinin tercih ettiği bir şehir. Shangri-La Bosphorus, İstanbul da farklı konsepti ile dikkat ceken bir yer oldu...
Yine burada Asya kulturu odaklı marka konumlandırması on plana cıkıyor. Şehirde tek Asya oteli olarak yer alıyoruz. Ayrıca İstanbul'un merkezinde Beşiktaş'ta tarihi bir bina olarak otelimiz eşsiz bir yapıya sahip. Binanın mimari yapısı ve tarihi hikayesi, Asya dokusuyla harmanlanarak tasarlandı. Binamız tarihi eser olduğu icin, orijinal dokusunda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Asya ve Turk motiflerinin izlerini tum yapıda gorebiliyoruz.
Kariyerinize yiyecek ve icecek alanında başlamışsınız. Otellerin de en onemli alanlarından biridi yeme-icme...
Shangri-La'nın bu konudaki ozellikleri nelerdir? Evet, kariyerime 17 yaşımda garsonluk yaparak başladım. Yiyecek ve icecek departmanı, bence otelde en heyecan verici bolumlerden biri. Cok guzel bir otelimiz var. Misafirlerimize başka bir yerde bulamayacakları ozel lezzetler sunuyoruz. Verdiğimiz kaliteli servis ve hizmetin yanında yaratıcı ekibimizle birlikte misafirlerimize unutamayacakları bir yiyecek ve icecek deneyimi yaşatıyoruz. Şehrin en iyi Cin restoranı, Shang Palace ile Cin mutfağı konusunda uzman şeflerimiz benzersiz yemekler hazırlıyorlar.
Ana restoranımız IST TOO'da gun boyunca servis veriyoruz. Executive Şefimiz Ercan Yamanturk ve ekibi, mevsimin en taze urunleriyle hazırladığı enfes tatları misafirlerimize sunuyor. Yiyecek ve icecek alanı deneyimleri unutulmaz anılara donuşturuyor, biz de ekip olarak bunun icin calışıyoruz. Farklı ve iz bırakan etkiler yaratıyoruz. Restoranlarımızda donemsel olarak farklı tatlara yer veriyoruz. Pazar gunleri IST TOO'daki pazar brunch'ı, ozel yemek festivallerimiz, iftar yemeklerimiz misafirlerimizin vazgecemediği ve kendilerini evde hissettikleri bir adres oluyor.
Geleceğe yonelik otel olarak beklentileriniz neler?
Gecen yıl dolulukta yuzde 30 bir duşuş yaşadık. Şehirde hem dolulukta hem de fiyatlarda ciddi bir kriz gecirdik. Buna rağmen Ortadoğulu misafilerin seyahatleri devam ettiği icin şanslı olduğumuzu soylemek gerekir. Bu sene şehre daha cok ziyaretci geliyor. Ama hala beklenen talep yoğunluğunu gormuyoruz. Turk misafirlerin daha cok seyahat ettiğini ve şehir otellerinde konakladığını soyleyebilirim. Her şeye rağmen ulkedeki stabilite devam ettiği surece yıl sonuna kadar talebin artacağını ongoruyorum.
Misafirlerinizin İstanbul'a olan ilgisi nasıl? Genelde muşteri kitleniz hangi ulkelerden oluşuyor?
Misafirlerimizin coğunluğunu, hala Ortadoğulu misafirlerimiz oluşturuyor. Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Dubai'yi, onde gelen marketler arasında sayabiliriz. Turk misafir sayısı her gecen gun artıyor. Ortadoğu'dan gelen misafirlerimiz, seyahatlerini yıl icinde tekrarlamayı tercih ediyorlar. Turk kultur ve yapısına olan hayranlıkları tekrar geri gelmelerini sağlıyor. Ayrıca aldıkları hizmet ve servis kalitesinden son derece memnun oldukları icin gelmeye devam edecekler.
Turizm sektorunde kariyer yapmayı duşunen kişilere onerileriniz ne olur?
Turizm ve konaklama sektorunun en onemli konusu servis ve hizmet anlayışı. Ayrıca iletişim kurmayı gerektiriyor. İnsanlarla iletişim halinde olmayı, hizmet etmeyi ve en iyi servisi vermeye acık olmalısınız. Konaklama benim icin yalnızca iş değil, aynı zamanda bir yaşam şekli. Calıştığım yeri evim gibi goruyorum ve misafirlerimizin, evime gelen misafirlerim gibi hissetmesine oncelik veriyorum. Gunluk hayatta kendimi işe gider gibi hissetmiyorum. Bu, benim hayatımın bir parcası. Bunu kendine meslek edinmek isteyenlere onerim, bunu kendilerine hayat tarzı olarak benimsemeleri ve cok istekli olmaları.
http://www.turizmaktuel.com/haber/ca...gibi-goruyorum
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- PDU ®Calıştığım oteli evim gibi goruyorum