Eskişehir Bademlik’te inşaa edilen Rixos Eskişehir, termal otel ve spa merkezi muşterilerine hizmet vermeye başladı. 20 Haziran 2014, Cuma gunu gercekleştirilen gorkemli acılış Eskişehir Buyukşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Buyukerşen, Polimeks Yonetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Rixos Hotels Yonetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin ev sahipliğinde iş ve cemiyet hayatının unlu isimlerinin katılımıyla gercekleşti.

Turkiye’nin en buyuk yurtdışı muteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşa edilen ve Turkiye’nin ilk ve tek global otel markası Rixos Hotels tarafından işletmesi ustlenilen Eskişehir Bademlik’teki Rixos Eskişehir, 20 Haziran 2104 Cuma gunu hizmete acıldı. Eskişehir Buyukşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Buyukerşen, Polimeks Yonetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Rixos Hotels Yonetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince katılımıyla gercekleştirilen acılış toreninde iş ve cemiyet dunyasından gelen pek cok konuk ağırlandı.

“Eskişehir’in termal potansiyelini artıracak”

Turistik alt yapısıyla Eskişehir’in on plana cıkan merkezlerinden olan Odunpazarı’nda, Eskişehir Buyukşehir Belediyesi arsasında hayata gecirilen Rixos Eskişehir’in şehrin turistik potansiyelini en uygun şekilde kullanarak, ust seviyeye cıkarması planlanıyor. Acılış toreninde 2012’de inşasına başlanan projenin hizmete acılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Polimeks Yonetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Bugun burada iki yıl once temelini attığımız termal otel projemizin acılışı icin bulunuyoruz. 2 yıl once bu projenin temel atma toreninde sizlerle buluşmuş ve projenin Eskişehir’e sağlayacağı artı değeri anlatmıştık. Şimdi ise Rixos’un işletmesinde bu hayalimizi hayata geciriyoruz” dedi.
Tabanca, Eskişehir Bademlik bolgesinin var olan termal potansiyelinin şimdiye kadar yeterince kullanılmadığını belirterek “Biz bu projeyle termal potansiyeli sayesinde şehri bir cekim merkezi haline getirmeyi amacladık. Projeyi daha ilk başta kurgularken bolgenin termal alt yapısını hem Eskişehirliler, hem de yerli ve yabacı turistler icin faydalanılabilir hale getirmek uzere calıştık. Amacımız sadece dışardan turist gelmesi değil, Eskişehirlinin de faydalanabileceği bir tesis olmasından yana” dedi.

Fettah Tamince: “Rixos bayrağını Eskişehir’de dalgalandırmanın heyecanını yaşıyoruz”

Rixos Hotels Yonetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de, Rixos Hotels olarak onceliklerinin yeni ve farklı destinasyonları keşfederek bolgeye katma değer sağlamak olduğunu belirterek, “Turizm sadece yatak ve oda kapasitelerine bağlı bir sektor olmanın otesine gecti. Tesislerin bulunduğu destinasyonun tarihi, kulturel ve sosyal dokusu da en az otelden alınan hizmet kadar onemli. Bu nedenle farklı projelerde de bir araya geldiğimiz Polimeks ile gerek tarihi, gerek kulturel, gerekse sosyal acıdan onemli bir şehrimiz olan Eskişehir’e adım atmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Antalya’dan Dubrovnik’e, Astana’dan Konya’ya, Dubai’den Davos’a, Sharm El Sheikh’ten Soci’ye 3 kıtaya yayılan Rixos bayrağını tarihimizin onemli kentlerinden biri olan Eskişehir’de dalgalandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Tamince, “Polimeks tarafından buyuk bir ozenle inşa edilen Bademlik’teki bu odullu projeyle Eskişehir’in turizm ve ekonomisine katkı sağlayacağı” dedi.

50 milyon dolarlık odullu proje

Unlu Turk mimar Gokhan Avcıoğlu tarafından tasarlanan Rixos Eskişehir, 50 milyon dolarlık yatırımla hayata gecirildi. Konsepti itibariyle şehrin en buyuk tesislerinden olan Rixos Eskişehir, toplam 41 bin m2 alan uzerine doğa ile uyumlu olarak projelendirildi. Otel’de 104 adet standart oda, 34 adet Premium, 13 adet Suit, 4 adet Corner Suit, 4 adet Executive Suit, 2 adet Honeymoon Suit, 2 adet Hospitality Suit ve 1 adet Presidential Suit olmak uzere toplam 164 oda bulunuyor.
Proje icerisinde ayrıca lobi bolumu, bin metrekare buyukluğunde 2 konferans ve bin 900 metrekarelik 500 kişilik cok amaclı salon bulunuyor. Toplam bin 900 metrekare genel alanda a’la carte restoran, 4 adet bar, toplantı salonları, 2 bin 200 metrekare alanda spa, hamam, fitness, yuruyuş yolları, yuzme havızları, idari ofisler,satış uniteleri, acık ve kapalı otopark alanları yer alıyor.

Proje uluslararası odullere de layık goruldu. Otel, Kasım 2012’de dunya gayrimenkul sektorunun en prestijli odulleri arasında gosterilen 2012 Uluslararası Otel Odulleri (2012 International Hotel Awards) kapsamında “Highly Commended Hotel Architecture-Europe” odulunu aldı. 2013 yılında Green Good Design Award ile doğal yapıyla uyumlu tasarımı sayesinde odullendirilen proje, son olarak 2014 yılında The International Hotel and Property Awards, spa otel kategorisinde 2014 tasarımları arasında yer aldı.

http://turizmguncel.com/haber/rixos-...ak-h19554.html