Marmaris Belediyesi, YDA Dalaman Havalimanı ve Marmarisli turizmciler, Rusya ve Ukrayna’da zayıflayan rezervasyonlara karşı harekete gecti.

Ukrayna ve Rusya’da yavaşlayan rezervasyonları tespit ederek yuksek sezonda yaşanabilecek ucuş iptallerini onlemek icin harekete gecen Marmaris Belediyesi’nin, sektor oyuncularını koordine ederek, Ukrayna pazarında tur operatorlerinin ucuşlarını artırdığı belirtildi.
Yuksek oranda erken rezervasyon sayıları sayesinde iyi başlayan 2019 turizm sezonunda mayıs sonu itibari ile Ukrayna ve Rusya’da yavaşlayan rezervasyonları tespit edip yuksek sezonda olabilecek ucuş iptallerini onlemek icin Marmaris Belediyesi, harekete gecti.

TUI Ukrayna ucuşları artıracak
Ukrayna’nın Kiev kentinde bir dizi goruşme gercekleştiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, YDA Dalaman Havalimanı Yonetim Kurulu Uyesi Hamdi Guvenc, TUI Ukrayna Genel Muduru Nurhan Calı ile yapılan verimli toplantı sonucunda TUI Ukrayna’nın bu ay icinde ucuşları artıracağına dair bilgiyi paylaştılar.
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yapılan calışma ile ilgili şunları kaydetti:
“Belediyeyi devraldığımız gunden itibaren dunya incisi Marmaris’imizin turizmde hak ettiği yere gelmesi icin hızla calışmalara başlayıp bolgemizdeki sektor temsilcileri ile yakın temasa gectik.
Bu bağlamda tum pazarlarda aktif calışmaları ile bilinen, havayolu firmaları ve tur operatorleri ile yakın temasta olan ve bolgemize turistlerin gelmesi icin onemli calışmalar yuruten YDA Dalaman Havalimanı ve bolgemizin otelcileri ile ortak plan yapıp somut adım atmaya karar verdik.

Mutabakat sağlandı
Mayıs sonu itibari ile zararına yapılan tur paketi satışlarından dolayı Ukrayna ve Rusya’da tur operatorlerinin bolgemiz dahil Turkiye kapasitelerinde onemli olcude kesintiye gitme hazırlığı icinde oldukları bilgileri ulaştı. Bu bağlamda kesintileri durdurmak, olumsuz etkisini en aza indirmek, hatta aksine fırsat gorulen durumlarda ucuş sayılarını artırmak icin tur operatorleri ile bir dizi goruşmeler yaptık. Halihazırda TUI Ukrayna ile ucuşların artırılması icin mutabakat sağlamış bulunmaktayız ve Temmuz ayı itibari ile TUI haftalık ilave ucuşu satışa actı.
Bu artışın gercekleşmesi icin yapıcı yaklaşımından dolayı TUI Ukrayna Genel Muduru Nurhan Calı’ya, TUI ile anlaşması olan ve modelin hayata gecmesinde bizzat yer alan otellere ve olağanustu caba sarf eden YDA Dalaman Havalimanı Yonetim Kurulu Uyesi Hamdi Guvenc’e teşekkur ederim.
Bu vizyonla dijital marketing konusunda da gerekli calışmaları başlatıyoruz. Sektorun butun oyuncularını dinleyerek ve gelişmelerin icinde yer almalarını sağlayarak netice alınacağını gormuş bulunmaktayız. Bu vesile ile calışmalarımız sırasında himayeleri ve desteklerinden dolayı Ukrayna Buyukelcimiz Sayın Yağmur Ahmet Guldere Bey'e de teşekkur ediyorum.”

turizmguncel