Turk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Ozgur Suriye Ordusu (OSO) birlikte Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ teror orgutlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. Cumhuriyetci Senator Lindsey Graham'dan operasyonun başladığının ilÂn edilmesi ardından da sert bir mesaj geldi.
'Suriye'den cekilme' acıklamasına kadar Trump'a verdiği destekle bilinen Cumhuriyetci Graham, son mesajında hem Trump'a, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır eleştiriler yoneltti. Trump'ı "Kurt muttefiklerini terk etmekle suclayan Graham, Turkiye icin de "cehenneme giden yolun taşlarını doşuyor" ifadelerini kullandı.
[h=3]"BU ADIM IŞİD'İN TEKRAR ORTAYA CIKACAĞININ GARANTİSİDİR"[/h] Graham'ın acıklamasında, "Eğer haberler doğruysa ve Turkiye Suriye'ye girdiyse cehenneme giden yolun taşları doşenmektedir. Kurt muttefiklerimiz icin dua edin, onlar Trump hukumeti tarafından umarsızca terk edildiler. Bu adım IŞİD'in tekrar ortaya cıkacağının garantisidir. Erdoğan'ın ağır bir bedel odemesi icin Kongre'ye liderlik edeceğim. Başkanı hÂl zaman varken yol değiştirmeye ve işleyen bir guvenli bolge sistemine donmeye cağırıyorum." dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Turkiye'nin ABD ile Guvenli Bolge konusunda anlaşamamasının ardından Suriye'ye duzenlenmesi beklenen ve gunlerdir konuşulan harekat bugun saat 16.00'da başladı. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı adı verilen harekatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatıldığını duyurdu. Harekat kapsamında PKK/YPG'ye ait hedefler jetlerle vuruldu. Karadan giren Turk ordusu saat 18.00 itibariyle sınırın 25 kilometre kadar icerisine girmeyi başardı.

Harekat hızlı ilerliyor! 25 kilometre iceri girildi Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulmasını isteyen AB'den Turkiye'ye odeme tehdidi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekat emrini verdiği o an