Emrağ İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı Kadri Emrağ, Bodrum'a yaptıkları 350 milyon euroluk yatırım ile iki ABD'li grubun ilgilendiğini acıkladı. Gruplardan birinin Hilton olduğunu ifade eden Emrağ, diğerinin ismini ise şimdilik gizli tutuyor.

Bodrum-Gumbet'te yaptıkları Rebis Bodrum adlı otel-rezidans projesinin 350 milyon euroya mal olacağını anlatan Kadri Emrağ, ''Akdeniz canağında Cannes, Nice ve Saint Tropez denilince herkes oturuşunu değiştirip 'vay be' der. Fakat Bodrum bu bolgelere kıyasla acık ara onde. Ayrıca buralar artık doyum noktasına ulaştı. Bodrum ise henuz gercek değerine ulaşamadı.'' dedi.

74 ODALI OTEL VE 23 VİLLA VAR

Sabah gazetesinden Sinan Ozedincik'e konuşan Emrağ, 'Rebis Bodrum Luxury Hotel&Residences projesi bitti mi?' sorusuna, ''Bodrum merkeze cok yakın, Bardakcı Koyu'nda bir proje. Benzetme yapmam gerekirse, Rebis Bodrum, aslında Da Vinci'nin tabloları gibi. Toplam inşaat alanımız yaklaşık 45 donum. Projede toplam 74 oda ve 23 villa var. Restoranlar, SPA merkezleri ve fitness salonu... Projemizin sahili 200 metre. Burada tekne bağlama ruhsatı da bulunacak. Yaklaşık 35-40 yatlık bir yanaşma iskelesi inşa edeceğiz. Tum bu detaylarla birlikte yaklaşık 350 milyon euroluk bir proje Rebis Bodrum.'' acıklamasında bulundu.

HILTON, YENİ MARKASI CURIO BY HİLTON'U GETİRMEK İSTİYOR

Tesisin 2018 yılının nisan ayında hizmete gireceğini belirten Kadri Emrağ, tesisle ilgilenen iki ABD'li grup olduğunu acıklayarak şunları soyledi:

''Goruşmelerimiz devam ediyor. Hilton Grubu Curio by Hilton markası ile Bodrum'a girmek istiyorlar. İsmini vermeyeceğim ama ABD'li bir otel zinciri daha ilgileniyor. Bu firmanın Rebis'e yatırım yapması enteresan olabilir. Biz Hilton'la goruşmeleri toparladık, ertesi gun bu ABD'li firmanın yetkilileri apar topar bize geldi. ABD'deki merkezi arayıp, grubun başkan yardımcısı ile beni konuşturdular. O da bana 'Bir hafta icinde imza atmayın, ben oraya geliyorum' dedi. Adam Florida'da. Ben de 'Bir hafta bekleyeceğim' dedim, ertesi gun unuttum. Perşembe gunu telefon acıp 'Yarın İstanbul'a inip ilk ucakla Bodrum'a geleceğiz, cumartesi doneceğiz' dediler ve geldiler. Hatta yan tarafta başka bir yer daha var. 1.5 milyar dolarlık bir iş potansiyeli var. Onunla birlikte 600 milyon dolar civarında maliyet cıkarttım, parayı getirmeye uğraşıyorlar. Bir ABD'linin bunu yapması Bodrum'u ve Turkiye'yi ucurur.''

turizmguncel