Romanya`nın İzmir Başkonsolosu Cerasela Nicolaş, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar`ı ziyaret etti. Romanya`da Avrupa Birliği tarafından giderleri karşılanan engelli bakım evi sakinlerine Marmaris`te tatil yapmaları icin inceleme ziyaretinde bulunduğunu acıklayan Başkonsolos Cerasela Nicolaş, Romanya`dan Marmaris`e gelen turist sayısını arttırmak icin de calışma yapacağını belirtti.

Marmaris’e beşinci kez geldiğini ve ’aşık’ olduğunu ifade eden Nicolaş, ’Marmaris’e beşinci gelişim. Buraya aşık oldum. Burada tatil yapmak beni cok dinlendiriyor. Onceki ziyaretlerim sırasında kardeş şehir icin adım atmaya karar vermiştim. İki ulke arasındaki kulturel ve ticari işbirliğini geliştirmek icin kardeş şehir olmak icin girişimlerde bulunmak istiyorum. Romanyalıların bu guzellikleri gormesi icin Marmaris ’e gelen Romanyalı turist sayısını da arttırmak istiyorum. Kuşadası ve Antalya ağırlıklı tatil yapan Romanyalı turistleri Marmaris’e cekmek istiyorum .

Marmaris’in Romanya’da cok tanınmaması yazık-gunahtır. 2 milyon turistin icinde 90 bin turist biliyor, yuzde 90’ı Kuşadası ve Antalya’yı tercih ediyorlar. Ne yapılması gerekiyorsa yapalım, turistleri Marmaris’e cekelim’ dedi. ’Başkonsolos hanımefendi, Marmaris’in gonullu bir turizm elcisi gibi ’ diyen Başkan Ali Acar, ’Ben de kendilerini Marmaris’te ağırlamaktan cok memnun oldum. Yapmış olduğu değerlendirmeler Marmaris adına, bolgemiz adına cok onemli. Romanya ve diğer pazarlarla ilgili Marmaris ve bolgemizi, turizm adına hareketlendirmek bizim asli gorevimiz. Marmaris’i ve İcmeler’i cok seven bir kişi olarak ve resmi gorevini de goz onunde bulundurursak Başkonsolosumuzla beraber turist sayısını arttırmak amacıyla iyi bir işbirliği yapabiliriz diye duşunuyorum.

Haberturizm