TUROB Başkanı Muberra Eresin, Tanıtım Ajansı’na odenecek paylarla ilgili acıklama yaptı. Eresin, Ajans payını odemeyen işletmelere vergi odememiş muamelesi yapılacağını belirtti.

Turkiye Oteliciler Birliği’nin Radisson Blu Vadi İstanbul’da duzenlediği oğle yemeğinde konuşan Muberra Eresin, konuşmasına Tanıtım Ajansı ile ilgili acıklamalar yaparak başladı. Yasanın hazırlanmaya başlandığı 9 aydan bu yana Bakanlıkla goruşme halinde olduklarını, kabul edilen ve edilmeyen itirazları olduğunu belirten Eresin, ‘’İlk başta cirodan yuzde 1 pay isteniyordu. Daha sonra bunu binde 7,5’e duşurebildik’’ dedi.

‘’Oteller 11 uye ile temsil edilecek’’
Ajansın yonetim kurulundaki temsille ilgili sıkıntı olduğu tartışmalarına ilişkin olarak ise Eresin, ‘’Yonetim kurulu yapısının temsili konusunda sıkıntı olduğu basında yazılıp ciliyor. Yonetim kurulunda oteller 11 uyeyle temsil edilecek ve bu uyeler işletme belgeli oteller tarafından secilecek. Secimler doneminde TUROB’a desteğiniz cok onemli’’ diye konuştu.

Ajans payı konusunda bakanlıkla goruşmelerimiz suruyor’’
Ajans payı ile odeme yukumluluğunun 1 Ekim 2019'da başlayacağını hatırlatan Eresin, ‘’TUROB olarak, oran konusunda ve gelir yontemi konusunda temaslarımız halen devam etmekte’’ dedi.

’’Ajans payı odemeyene vergi odememiş muamelesi yapılacak’’
Konuşmasında ayrıca, Ajansa odenecek paylarla ilgili otelcilere bir de uyarıda bulunan Eresin, Ajans payını odemeyen işletmelere ‘vergi odememiş’ muamelesi yapılacağını ifade etti.

Katılacağınız fuarları onceden bildirin’’
Eresin, konuşmasının devamında şunları soyledi:
‘’Bakanlık katılım sağladığı fuar sayısını kısıtladı, kimilerine katılımı sonlandırdı. Bu nedenle katılacağınız fuarları onceden bildirmeniz gerekiyor. Katılım gostermek istediğiniz ancak Bakanlığın listesinde olmayan fuarları da bakanlığa bildireceğiz.

‘’Liverpool-Chelsea macı icin yurt dışından 40 bin kişi gelecek’’
14 Ağustos’ta Liverpool-Chelsea macı var. Stadın 50 bin kişi tarafından doldurulması ve 40 bin kişinin yurt dışından gelmesi bekleniyor. Konaklama anlamında sıkıntı yaşamayacağımız cok net ancak ucak kısmında sıkıntı gorduk. THY, Pegasus ve AtlasGlobal’i ziyaret ettik. Kendileri de buna katıldılar. Yeni ucuş eklemediler ama ucakları buyuttuler. Dolayısıyla ulaşımla ilgili bir sıkıntı olacağını duşunmuyoruz.’’

turizmguncel