Eski BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile goruştukten gunler sonra Yeşil Sol Partisi'nden istifa etti.
Uras, AK Parti'den istifa eden ve yeni parti calışmalarına başlayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile 3 saatlik bir goruşme gercekleştirmişti. Ufuk Uras, Davutoğlu'yla goruşmesinin ardından T24'ten Şirin Payzın'a yaptığı acıklamada, yeni parti calışmalarının ardında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu iddialarının da komplo teorisinden ibaret olduğunu duşunduğunu soylemişti.
Ufuk Uras Davutoğlu'nu soğukkanlı ve kendinden emin gorduğunu soyleyen Uras, "Davutoğlu'dan parti kurma calışmalarında hızlı davranacağı izlenimi edindim. Babacan'ın ise ekonomik krizin etkilerini bekleyeceğini duşunuyorum" diye konuşmuştu.
[h=3]SON SECİMLERDE SAADET VE CHP'YE OY VERDİĞİNİ ACIKLAMIŞTI[/h] Davutoğlu, goruşmesiyle gundeme gelen Ufuk Uras, daha sonrasında da 31 Mart yerel secimlerinde Saadet Partisi'ne, 23 Haziran'da ise CHP'ye oy verdiğini acıklamıştı.
[h=3]URAS, "DAVUTOĞLU BENİMLE GORUŞMEK İSTEDİ" DEMİŞTİ[/h] Ufuk Uras, gundem olan goruşmesiyle ilgili kişisel Twitter adresinden yaptığı paylaşımda goruşmeye kendisini Davutoğlu'nun davet ettiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "Sayın Davutoğlu benimle goruşmek istedi. Kendi konumunu anlattı, ben de kendi durumumu anlattım. İfade edilen bir goruş yok ki paylaşmak ya da paylaşmamak soz konusu olsun. Var olan bir partiyle ilgisi olsun ya da olmasın."

Davutoğlu ile goruşen Ufuk Uras'tan yeni parti acıklaması: İfade edilen bir goruş yok