Ankara Turist Rehberleri Odası ( Anro) Dunya Cevre Gunu’nde Anadolu Medeniyetleri Muzesi’ndeydi.

13 Mayıs 2014 tarihinde ziyarete tekrar acılan Anadolu Medeniyetleri Muzesi’nde 2010’ da başlayan yenileme ve teşhir-tanzim calışmaları sonrasında teknik imkÂnlarla da desteklenen gelişmelerin turist rehberleriyle paylaşılması amacıyla ANRO’nun duzenlediği gezi 13 HAZİRAN’da kutlanacak olan Muzeciler Gunu oncesinde, 5 HAZİRAN Dunya Cevre Gunu’nde gercekleşti. http://www.anadolumedeniyetlerimuzesi.gov.tr

Dunyanın Sayılı muzeleri Arasında...
Anadolu’nun arkeolojik eserleri kendine ozgu koleksiyonları ile dunyanın sayılı muzeleri arasında yer alan, 1997 yılında ”Avrupa’da Yılın Muzesi” unvanını elde etmiş, Anadolu Medeniyetleri Muzesi’nde, Paleolitik Cağdan başlayarak gunumuze kadar, kronolojik bir sırayla sergileniyor.

Yılbaşından beri 700 bine yaklaşan ziyaretci sayısına ulaşılan ve envanterinde 200 bin civarında kayıtlı eser bulunan Muze’de Anadolu’da hukum suren tum uygarlıkların orneklerinin yer aldığı harita ve Gobeklitepe’de bulunan 12 bin yıllık stellerin ornekleri ile başlayan ziyaret alt katta yer alan Cağlar Boyu Ankara Bolumu ile tamamlanıyor.

Ankara Arkeolojisi...
Ankara kent merkezindeki ve cevresindeki 50 civarındaki Arkeolojik buluntunun tanıtıldığı bu bolumu ATİD Başkanı Secim AYDIN’ın “kentimizde bir gun turist olalım” kampanyası kapsamında Ankara’yı daha iyi tanımak, karşılaştığımız oğrenci grupları gibi yaşadıkları yerleri daha farklı gormek isteyenlere ve kultur yatırımı yapmayı duşunenlere tavsiye ediyorum.

Akademik Bir Tur Oldu
Anadolu Medeniyetleri Muzesi’nde Arkeolog Okan Beyin konulara hakim anlatımı ve profesyonel rehberlerin katkıları ile akademik bir ziyaret haline gelen turun sonunda ANRO Başkanı Sibel GUVEN’in katılanların goruşlerini aldığı, sonucları değerlendirdiğimiz bahcedeki Ihlamur Altı ziyaretcilere de muzeyi ve eserleri yeşil bir cevrede tekrar gozden gecirme imkÂnı sunuyor.

ANRO’ya Teşekkurlerimizle...
Bu faaliyeti de Hamamonu SOKUM Muzesi ve Resim Heykel Muzesindeki gezilerle birlikte ANRO’nun duzenlediği, rehberlerin goruşlerinin paylaşılmasına imkÂn sağlayan diğer etkinlikler gibi yararlı ve katkı sağlayıcı olarak değerlendiriyorum.

Destekleyen Yonetim Şansı...
Tum faaliyetlerimizde bizlerle birlikte olan, goruşlerimizi paylaşma fırsatı bulduğumuz İl Kultur ve Turizm Muduru Doğan ACAR ve Muze Muduru Enver SAĞIR’a teşekkurlerimizi iletiyorum.

Alıntıdır