Şarkıcı Yeşim Salkım, Turk askerinin Fırat'ın doğusundaki YPG'li teroristlere yonelik operasyon duzenlemesinin gundemde olmasıyla alakalı attığı twette "Sonuna kadar savaşa hayır diyeceğim." dedi. Paylaşımıyla tepki ceken Salkım, bir Turk askerine "Klavye delikanlısı" diyerek hakaret etti ve engelledi. Kısa surede gundem olan Salkım, yeni bir acıklama yaparak kendisini savundu.
[h=3]"HADİ LAN ORADAN KLAVYE DELİKANLISI"[/h] Yeşim Salkım, guvenli bolge harekatına 'savaşa hayır' diyerek desteklemediğini acıkladı. Bu paylaşımıyla tepki ceken Salkım, savaş konusunda Suriye'de gorev yapan bir astsubay ile tartışarak "Hadi lan oradan klavye delikanlısı" diyerek engelledi.
[h=3]"BEN ASKER TORUNUYUM"[/h] Turk askerine ettiği sozlerden dolayı tepkilerin odağında olan Yeşim Salkım, tartıştığı astsubaya cevap vererek "Ben size demedim. Anneme kufur eden kişiye yazdım. Ben sizin asker olduğunuzu bilmiyorum ayrıca bilmek zorunda değilim. Ben asker torunuyum, dedem de askerdi benim. Ustelik hicbir asker kardeşimize laf etmem, ettirmem, siz sayfamdaki kufurleri bir okuyun once." dedi.

"Savaşa hayır" diyen Yeşim Salkım, kendisine cevap veren astsubaya sert cıktı