Muğla'nın Bodrum ilcesinde gece saatlerinden beri etkili olan sağanak yağışta otelleri su bastı, araclar sel sularında suruklendi, yağmur sularının vurduğu bir evdeki cocuk son anda kurtarıldı. Ekiplerin teyakkuza gectiği ilcede hayat felc oldu.
Bodrum'da gece saatlerinde beri etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz yonde etkiledi. Bodrum copluğundeki yağmur suları copluk yolundaki gecekonduları vurdu. Gecekondulardan birinin bir cephesi yıkıldı. Sel suları odanın icine girerken, Melisa Şen isimli 7 yaşındaki cocuk son anda kurtarıldı. Yaşadıkları korku dolu anları basın mensuplarına anlatan Melisa'nın annesi Sozen Şen şunları soyledi: "Ben yemek hazırladığım icin farkına varmadım. Cocuk karnım acıktı dedi, ona yemek hazırlıyordum. Bir anda suyun geldiğini duyunca cocuğu kucağıma aldım dışarı cıktık" dedi.
[h=3]TRAFİK FELC OLDU[/h] İlcede sabaha karşı yağan yağış, bir sure ara verdikten sonra oğleye doğru yeniden başladı. Şiddetli şekilde yağan yağmurda yine cadde ve sokaklar gole dondu. Yapılan uyarılara rağmen, dere yataklarına bırakılan araclar sel sularında suruklendi.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi Hastane Kavşağı ile Lise Kavşağı arasında mazgalların coplerle tıkanması sonucu su birikintileri oluştu. 2 aracın su birikintisinde arıza yapması sonucu trafik durdu. Polis, zabıta ve itfaiye ekiplerinin bolgede yaptığı calışma sonrası trafik normale donduruldu.
Bodrum merkezdeki cadde ve sokakların dereye donmesi sonucu araclar guclukle ilerleyebildi. Belediye Meydanı'na gelen sel suları da trafik akışını olumsuz yonde etkiledi.
[h=3]5 YILDIZLI OTEL SULAR ALTINDA KALDI[/h] Torba Kaynar mevkisindeki 5 yıldızlı bir oteli ise dere vurdu. Otelin buyuk bir kısmı sular altında kaldı. Otel personeli suyu tahliye etmek icin yoğun caba harcadı. Oteldeki yerli ve yabancı turistler ise başka otellere tahliye edildiği oğrenildi. 5 yıldızlı otel ise sular altında kaldı.
[h=3]TURİSTLERİN GOZU ONUNDE ARACLAR SURUKLENDİ[/h] Sağanak yağışa sokakta yakalanan İngiliz turistler ise korku dolu anlar yaşadı. Suların yukseldiğini ve aracın suruklendiğini goren İngiliz Lina Martin ile Lesie Atkinson suların bir anda yukseldiğini soyleyerek, "Biz otelden dışarı cıkmıştık. Bir anda yağmur bastırdı sular yukseldi ve arac suruklenmeye başladı" dedi.
Kaynak: İHA