CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Turkiye'yi tehdit eden sozlerine değinen Kılıcdaroğlu, "Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor... Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam! Eğer tek başına yonetiyorsan butun sorunların kaynağı sensin kardeşim" ifadelerini kullandı.
İşte Kılıcdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;
"Esnaf kardeşim hayatından memnun mu? Esnaf kardeşlerime biraz sitem ediyorum kimse kusura bakmasın. Esnaf kardeşim "gecinemiyorum" diyor, "zam ustune zam geliyor" diyor, "zarar ediyorum" diyor. Diyor da bunları yapan kim? Senin oy verdiğin siyasi partinin lideri yaptı. Sen onlara ders verdiğin gun bu sorunlar bitecektir.
Yonetimi bize teslim edin, goreceksiniz Turkiye nasıl yonetiliyor. İşsizlik nasıl bitiyor, her eve nasıl huzur geliyor, goreceksiniz yandaşlar nasıl kacacak. Biz bunların hepsini yapacağız. Devlette liyakat kalmadı, her şeye 1 kişi karar veriyor. Esnafın, ciftcinin derdini dinleyen yok.
[h=3]AK PARTİLİLERDEN 1 HAFTA SURE İSTEDİ[/h] Devlette liyakat kalmadı. Her şeye bir kişi karar veriyor. Sabah kim yanına giderse onun kararı cıkıyor. Peki ulaşamayan yuz binlerce esnaf, ciftci? Onların derdini dinleyen yok. O sarayda otururken sanıyor ki herkesin yeri cok rahat. AK Parti'li kardeşlerime seslenmek isterim onumuzdeki hafta size sarayın Turkiye Cumhuriyeti'ni nasıl arpalık haline getirmiş onu acıklayacağım. Kimlerin bir eli yağda bir eli balda haftaya acıklayacağım. Sabredin.
Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor... Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam! Eğer tek başına yonetiyorsan butun sorunların kaynağı sensin kardeşim.
[h=3]KILICDAROĞLU'NDAN TRUMP TEPKİSİ[/h] Perişan edeceğim seni diyor, ilk tepki bizden geldi. Turkiye Cumhuriyeti devletini hicbir guc tehdit edemez. Şu ana kadar AK Parti'den tık yok. Neden itiraz etmiyorlar?
Eğer tehdit ediliyorsan tepki gostereceksin, tepki gosteremiyorsan cekileceksin. Yonetemiyorsan cekileceksin.
[h=3]ENFLASYON RAKAMLARINI ELEŞTİRDİ[/h] Enflasyon yuzde 9'muş... Zam ustune zam geldi ama enflasyonumuz yuzde 9. Beyaz peynirin kilosuna 1 yılda yuzde 61 zam geldi. Domates yuzde 40 zamlandı. Ama enflasyonumuz Saray'a gore yuzde 9. Daha dun koprulere zam geldi. 'Ben bunu soyluyorum yerseniz' diyor.
Bu millet onumuzdeki secimlerde yemeyecek, gerekli dersi verecek. Buna inanıyorum. Kırmızı et sanayicileri başkanı bir acıklama yapmış, son bir yılda maliyetlerimiz yuzde 50 arttı diyor. Yuzde 20 zam yapmak istiyoruz ama ic piyasada tuketim duştuğu icin kimse fiyatları artıramıyor, diyor. Bunu da AK Parti'li kardeşlerim hafızalarının bir koşesine yazıyordur. Buradan kamyon şoforlerine seslenmek isterim; sorununu biliyorum, nasıl cozulmesi gerektiğini de biliyorum bunun yolu seni duşunen siyasi iktidara oy vermektir. O yuzden ben CHP olarak sizlerin oyunu istiyorum. Huzur icin, bereket icin istiyorum.
[h=3]"TURKİYE YOKUŞ AŞAĞI UCTU; SARAY ŞAHA KALKTI"[/h] Turkiye yokuş aşağı uctu; Saray şaha kalktı. 82 milyonun nefesi kokuyor ya aclıktan. Gidip mutfaklara bakın, yangın var. Bir kişi nasıl iş bulacak diye calıştılar mı, emek harcadılar mı? Bunların hicbiri yok. Hepimizin gundeminde bir de Suriye konusu var. Ortadoğu bataklığı var. En baştan bu bataklığa girmeyin dedik.
[h=3]"EMPERYAL GUCLERİN OYUNCAĞI OLUYORUZ"[/h] Emperyal guclerin neden oyuncağı oluyoruz? ABD ile Rusya'dan ayrı ayrı talimat alan bir Saray devletine donuştuk. En ağır hakaretlere maruz kalıyoruz. Koşa koşa hala Amerika'ya gidiyorlar bir fotoğraf icin! Tank Palet Fabrikası Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı bir fabrika. Bu fabrikayı peşkeş cektiler. Biz soyledikce inkar ediyorlar, hepsi ortada.
[h=3]"GERCEK MİLLİYETCİYİM"[/h] Ben onlar gibi değilim, gercek milliyetciyim! Memleketimi savunurum ben, bayrağımı, vatanımı savunurum. Altı okumuzdan birisi milliyetcilik."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Turkiye'nin Suriye'ye operasyon kararı almasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı acıklamada Turkiye'yi 'sınırları aşması' durumunda ekonomik yaptırım uygulayacağı yonunde tehdit etmiş, dolar/TL'de artış meydana gelmişti.

Suriye'de neler oluyor? Suriye operasyonu başladı mı? Suriye operasyonu ne zaman? Barış Pınarı Harekatı nedir, ne zaman başlayacak? Fırat'ın doğusu neresi?