Aile, Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, "Şehit, harp ve vazife malulleri ve cocuklarına bu yılki eğitim ve oğretim yardımı bugun odeniyor. Bu yardımdan toplam 19 bin 462 kişi yararlanacak. Toplamda 55 milyon 717 bin 693 lira odeme yapılacak." dedi.
Bakan Selcuk, "İlkoğretim (1-8. Sınıflar) icin 2 milyon 76 bin 89 lira, lise icin 3 milyon 115 bin 33 lira, yuksekokul icin de 4 milyon 153 bin 77 lira yardım yapılacak." ifadelerini kullandı.
[h=3]T.C. KİMLİK NO İLE BANKAYA MURACAAT EDİLECEK[/h] "Sosyal Guvenlik Kurumu tarafından oğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yuksekoğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilenlere muracaat şartına gerek kalmaksızın odeme yapılacak" diyen Bakan Selcuk, oğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin yardımlarının ise eğitim-oğretim yılı icerisinde muracaat etmeleri halinde odeneceğini belirtti.
Yardım, aylığını Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İş Bankası, Şekerbank, Turk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve PTT şubelerinden alanlar icin aynı şubeye, almayanlar icin ise Ziraat Bankası şubelerine gonderilecek. Hak sahipleri T.C. kimlik numaraları ile bankaya muracaat etmeleri halinde odemeleri gercekleştirilecek.
[h=3]İNTERNETTEN DETAYLI BİLGİYE ULAŞILABİLECEK[/h] Ayrıca, hak sahipleri https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi adresinden T.C. kimlik numaraları ile eğitim ve oğretim yardımı tutarı ve odeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabilecek.
Bakan Selcuk, eğitim ve oğretim yardımı odemesinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Kaynak: AA