Merhabalar, Google'ın kullanmış olduğu serverların birinden RDF dosyasına erişerek 4,815,389 adet link ve buna bağlı descriptionları parse etmeyi başardım (Nasıl parse ettim; IBM Zeon 3.06Ghz Intel Pentium4 işlemcili 4GB PC 2100 ECC DDR SDRAM bellek kullanan 36GB SCSI depolamaya sahip 2 adet server ile 3 mblik bir bağlantı ile 50 dakikada ilgili 150 MB'lık rdf ceklir, gz ile extact edilince 2GB lik RDF dosyasına erililir RDF yazacağuınız Parse application ile XML formatınana donuştulur 4GB lık bu XML oluşan XML dosyası son ayrımda 'GB lık ram kullanır, XML'den sonra XML dosyasını Parse ederek 2 GB lık SQL file oluşturun. 2 GB lık SQL dosyasını yaklaışık 3 saatte MYSQL'e insert ederek ilgili dosyaya erişebilirsiniz.) Ozetle şuan elimde 4,815,389 adet link ve buna bağlı descriptionları bulunmakta bu verileri iceren bir arama motoru yazdım, mevcut sunucum ve bantwith'im bu scripte hizmet vermekte zorlanıyor. Seo'lu arama motorum ile 4,815,389 adet sayfaya eriştim ve her sayfa altında redirectiona bağlı google adsense gosteriliyor (tahmini CPM'den gelecek tahmşini geliri google muhendislerine soruyorum ) En bir sene hizmet akti ile; en az 3GB alan ve maksimum limitte bantwith'i icerecek php 5.0 kurulu bir sponsor bir server aramaktayım. Sponsor'a her sayfada link vermeyi veya hash olan db'mi kullandırmayı oneriyorum. Lutfen PM'den mesaj atınız __________________