Directadmin panelde hotmail domains live mxlerini ekleme Resimli!
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Directadmin panelde hotmail domains live mxlerini ekleme Resimli!
-
08-10-2019, 13:37:12En cok merak edilen ve internette hicbiryerde resimli yada yazılı tam bir anlatımı olmayan konuyu buradan anlatmayı gorev bildik inşallah işinize yarar... Orneğimizi hotmailin ucretsiz domains.live.com servisi uzerinden anlatıcaz eğer başka bir servisten mail servisi aldıysanız ona gore uyarlamanız gerekiyor.. Eğer domains.live.com dan kayıdınızı yaptırmadıysanız bu konuya bakarak once kayıtlarınızı tamamlayın.. Yukarıdaki işlemleri yaptıysanız directadmin panele mx eklemeyi anlatmaya gecebiliriz.. Domains.live.comda Domain Settings kısmında şimdilik hesabınız pasif durumdadır. O sayfada MX Record Configuration: (required) kısmında mx adresiniz var. ornek: MX server: 7XXXXXXX.pamx1.hotmail.com Kendi mx adresinizi kopyalayın ve directadmin panelinize giriş yapın... Adminde Dns yonetimi kısmından sitenizin domain adresine tıklayın domaininizin dns adresi kayıtları karşınızda olacak bu kısımda yapmanız gereken ust kısımda onceden tanımlanmış olan... Ad: mail Tip: A Değer: site ipniz kısımlarını silmek kısımlar diyorum ancak sadece 1 adet mail dnside kayıtlı olabilir 2 den fazlada dikkat etmeniz gereken sadece Ad kısmında mail yazanları silmek diğer dnsleri sakın silmeyin... mail yazan kayıtları sildikten sonra Domain Kayıtlarını Ekle kısmında MX 10 bolumunde Ad kısmında domains.live.com dan aldığınız mx adresinizi sonuna nokta işareti koyarak ekleyin... Daha sonra domains.live.com yonetim kısmında Refresh butonuna basın eğer doğru olarak eklediyseniz ucretsiz mail sisteminizin aktif olduğunu goreceksiniz... Yukarıda bahsettiğim işlemlerin net olabilmesi icin resimlede anlatım hazırlama gereği duydum aşağıdaki resime bakarsanız daha kolay ve sorunsuz olarak mxinizi eklemiş olacaksınız.. [IMG]http://img410.**************/my.php?image=directadminnh8.jpg[/IMG][IMG]http://img410.**************/img410/7160/directadminnh8.jpg[/IMG] Konu alıntıdır. Anlatım Lord.iz . Kaynak : Konunun aslına gitmek icin buraya tıklayınız. __________________