Bircok Joomla! surumunde neredeyse birebir aynı olan anket sayfası tasarımında değişiklik yapacağız. Not: Joomla! 1.5 surumu ornek alınmıştır. componentscom_pollviewspolltmpl icerisinde bulunan default_graph.php dosyasını duzenlemek uzere acalım. /components/com_poll/assets/poll.png adresi ile dosyada belirtilmiş resmin başlık yanında yer almasını sağlayan bu resimden başlıyorum ve bu adresleme işlemini kendi istediğim resme yonlendirmek uzere değiştiriyorum. (Resmin boyutlarının poll.png ile aynı ya da yaklaşık boyutlarda olmasına dikkat ederek...) Yapacağım ikinci değişiklik php dosyasında belirtilen tablo sutun sayısını değiştirmek olacak. Yazı veya başka birşey eklemek istiyorum ve Kod:

bolumunde 4 değerini tablomda kac sutunumun olmasını istiyorsam ona gore ayarlıyorum. Oy sayısı, yuzde değeri ve yuzde değerini ifade eden grafik cizgisi default sutunları işgal eder. Ben bunlara ek olarak yeni bir sutun daha ekleyeceğim. Herbir secenek ismini kalın veya italic vs gostermek istiyorum: Kod:

kodunu Kod:

kodları arasına yerleştirirseniz kalın secenek yazısı belirlemiş olursunuz. diğer yazı tipleri icin de kucuk bazı html kodları gerekiyor. Sonrasında sutunlarımın kodları geliyor. Yeni bir sutun eklemek istiyordum, bunu şu şekilde yapıyorum: Kod: