Arkadaşlar oncelikle birtakım ayarlar yapacağız. Elbet sizinde forumunuzda uyelerin goremediği bir yonetim kategoriniz vardır.Şimdi bu kategoriye Admin Paneli-Forumlar&Mesajlar-Yeni Forum ekle ile Cop Kutusu adında bir bolum ekleyelim.. Sonrasında ise İzinler menusu ile Admin haric herkese bu bolumu kapatalım.Burdaki amac kimsenin haberdar olmamasıdır. Arkasından ise vermiş olduğum linkteki eklentiyi ftp en uygun yerlere yukleyin ve Admin Panelinde Pluginler menusunden etkinleştirin. Son adım olarak ise Yapılandırma da Silinen Mesaj Copluğe şeklinde gelecek menude acmış olduğunuz Cop Kutusu bolumunun numarasını girin ve kaydedin. (fid=9 gibi.) Artık forumunuzda super moderatorler,co adminler bile mesajları silse bir yedeğiniz kalacak.İstediğiniz zaman bolumu sağ alttaki Trash Can butonuyla temizleyebilirsiniz. Eskiden forum işletirken kullandığım bu basit eklenti ile onlem alabilirsiniz.Zamanında forum sitemi kapatmazdan once benim cok işime yaramıştı.İnşallah sizinde işinize yarayacaktır. Anlatım bana ait olup eklenti ise alıntıdır. İlgili eklentiyi indirmek icin aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. http://www.dosya.tc/server25/bfuNeq/...1.6.x.rar.html __________________