Dikkat: Aşağıdaki ilk resimdeki ekran gelmeden once sunucunuzun uyumluluğunu kontrol eden ayar sayfası cıkacaktır. Dersin anlatımını yaptığımız sunucuda herhangi bir ek ayar istemediği icin yani tum ayarlar yeşil cıkmış olduğu icin o sayfayı malesef goremedik. Eğer sunucunuz Joomla 3'e tam olarak uyumluysa kurulum ekranı doğrudan aşağıdaki sayfa olacaktır. 1- Adım: Bu adımda sol tarafta gorduğunuz şekilde Site adını ve site tanımlamasını giriyoruz. Sağ bolumde ise klasik ayarlardan olan, mail adresi, yonetici adı ve yonetici şifrelerini giriyoruz. En alttaki bolumde ise, kurulum sonrası sitenin yayına olup olmaması gerektiğini ayarlayabiliyorsunuz. Sonra ustteki kırmızı ok'u takip ederek Next'e tıklıyoruz. 2- Adım: Kurulumun ikinci adımında veritabanı bilgilerini yazmamız gerekiyor. Eğer hostinginiz joomla uyumlu ise veritabanı tipini Mysqli secmeniz durumunda veritabanı otomatik olarak oluşacaktır. Bizim sadece buradaki bilgileri kurallara uygun şekilde doldurmamız yeterlidir. Hatırlarsanız, daha onceki surumlerde buradaki bilgileri oğrenebilmek icin cpanel yada plesk paneldeki veritabanı bolumune giriş yaparak, veritabanı ve kullanıcısını oluşturuyorduk. Bilgileri tam olarak doldurduktan sonra sağ ustten next'e tıklıyoruz. 3 Adım: Ve gorduğunuz gibi son adıma geldik. Burada sitemizi nasıl kurmamızı istediğimizi soruyor. Yani ornek icerik yuklemek isteyip istemediğimizi. Demo sayfasını gorebilmek icin bu kurulumu hazırlarken kırmızı kutu icine aldığımız BLOG ENGLISH'i secip, ileriyi tıkladık. 4- Adım: Aslında boyle bir adım yok. Buradaki ekran sunucu hızınıza gore birkac saniye icerisinde kaybolacaktır. Şuan sitenizin kurulum işlemi tamamlanıyor. 5- CONGRATULATIONS! Tebrikler! Joomla siteniz kuruldu. Burada turuncu bolumdeki Remove Installation Folder kısmına tıklamayı unutmuyoruz. Şimdi sitemize bakabiliriz. 6- Yonetici Panel Girişi: Joomla 3 serisinin yonetici paneli girişi bu şekilde. 7- Site Onyuzu: Kurulum bolumunde BLOG ornek iceriğini sectiğimiz icin sitemiz bu şekilde kuruldu. Herşeyi hazır, kullanıma hazır harika bir blog sitesi karşımızda! 8- Yonetici Paneli İlk Giriş Ekranı: Yonetici Girişi yaptıktan sonra bizi karşılayan ekran bu şekilde. Alışkın olduğumuz joomla panelinden cok farklı. Belki alışmakta zorlanacağız ama yeni eklenen ozellikler sayesinde ve kullanılan gelişmiş teknoloji sayesinde bu paneli kullanmak cok zevkli ve kolay olacak.
Bu makale ve gorseller Joomla.gen.TR'den alınmıştır.