Kuruluma başlamadan once belirtmek isterim ki; lutfen nulled ve benzeri değiştirilmiş olan lisanssız versiyonlar yerine lisanslı versiyonu satın alarak kurunuz. vBulletin Sistem GereksinimleriA supported webserver. Currently these include Apache and IIS PHP 5.3.0 (Tavsiye edilen PHP 5.4 ve uzeri) MySQL 5.1.5 (Tavsiye edilen Mysql 5.5 ve uzeri) mod_rewrite, URL Rewrite or equivalent. cURL or OpenSSL Support JSON Support XML Support Kuruluma geciyoruz İlk olarak işleme başladan once php dosyaları duzenlemeniz icin notepad++ programını yukleminizi oneririm, duzenleme sırasında bomlu/bomsuz dosyaların haberiniz olmadan değişmesi ilerde problemler cıkartabilir. vBulletin 5 dosyalarınız icerisinde kok dizinde yer alan config.php.bkp dosyasının adını config.php olarak değiştirelim. Adını değiştirdiğimiz config.php dosyasının icerisini duzenlemek icin Notepad++ programıyla actım, aşağıdaki gibi kırmızı alan icine aldığım 29 ve 38. satırlara kurulumu gercekletireceğiniz tam link yolunu yazıyoruz. Sıradaki işlemimiz ise veritabanı ayarlarını config dosyasına girmek. Bu sefer kok dizinde bulunan core/includes klasorunun icerisine girerek config.php.new dosyasının adını config.php olarak değiştiriyoruz. Tekrardan adını değiştirmiş olduğumuz config.php dosyasını notepad++ ile acarak aşağıda kırmızı alana aldığımız yerlere veritabanı bilgilerimizi giriyoruz. PHP Code:
$config[’Database’][’dbname’] = ’veritabanı adı’;$config[’Database’][’technicalemail’] = ’email adresi’;$config[’MasterServer’][’username’] = ’veritabanı kullanıcı adı’;$config[’MasterServer’][’password’] = ’veritabanı kullanıcı şifre’;
Bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra dosyalarınızı ftp sunucunuza atın. Bu işlem biraz uzun surebilir. cPanel kullananlar vbulletin klasorunu zipleyerek ftp atarlarsa daha kısa surecektir. Zipleyerek atanlar, atma işlemi bittikten sonra cPanel dosya yoneticisi girerek zip'li dosyayı cıkartabilirler. vBulletin dosyalarını ftp'nize attıktan sonra kurulumu başlatmak icin; PHP Code:
http://www.siteismi.com/core/install/install.php
Eğer ek bir klasor oluşturduysanız ve oraya kuracaksanız; PHP Code:
http://www.siteismi.com/klasoradi/core/install/install.php
Tarayıcı uzerinden kurulum işlemini tamamlamak icin adım adım uygulayın. ve kurulum bitti @MiRaBiLiS; 'in sizler icin kurduğu demodan goruntu Kurulumda sıkıntı ceken uyeler konu altına sorunu yazarlarsa kategoride gorevli olan bircok arkadaş buradan yardımcı olacaktır. IGSepeti.com uzerinden uygun fiyata Gercek ve Turk instagram takipcileri satın alabilirsiniz. Guvenli bir şekilde kredi kartı veya havale/eft yoluyla satın almak icin websitemizi ziyaret edin. __________________
vBulletin 5 Kurulum Rehberi (Resimli Anlatım) ve Destek Konusu
vBulletin0 Mesaj
●114 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Web Tabanlı Uygulamalar - Aplikasyonlar
- vBulletin
- vBulletin 5 Kurulum Rehberi (Resimli Anlatım) ve Destek Konusu