ABD Başkanı Donald Trump Suriye'nin kuzeyinden cekilme kararı alarak Turkiye'nin Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlatmasına yeşil ışık yakmıştı. Ardından, ABD Dışişleri'nden bir yetkili "Biz bu operasyonu hicbir şekilde desteklemiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'da "Turkleri durdurmak icin askeri bir adım atmayacağız" demişti.
ABD'li Cumhuriyetci Senator Lindsey Graham da Turkiye'nin operasyon başlatması durumunda, NATO uyeliğinin askıya alınması cağrısında bulunacaklarını acıklamıştı.
Başkan Trump sosyal medya hesabı Twitter'den Turkiye'ye yeni bir yaptırım tehdidinde bulundu. Trump Turkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlatacağı olası operasyona ilişkin acıklama yaptı.
[h=3]"TURKİYE EKONOMİSİNİ YOK EDECEĞİM"[/h] Trump acıklamasında "Daha once onemle belirttiğim gibi yine tekrar ediyorum: Eğer Turkiye eşsiz bilgeliğim icinde sınırları aşma olarak değerlendireceğim bir şey yaparsa, daha once yaptığım gibi Turkiye ekonomisi mahvedip yok edeceğim. Turkiye Avrupa ve diğerleri ile beraber olmalı bekliyorum." ifadelerini kullandı.
[h=3]"NATO UYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASI CAĞRISINDA BULUNACAĞIZ"[/h] ABD'li Cumhuriyetci Senator Lindsey Graham, "Turkiye'nin Suriye'yi işgal etmesi durumunda, bu ulkeye yonelik iki partinin de destekleyeceği yaptırımlar sunacağız. DEAŞ'ı yok etmek konusunda ABD'ye yardım eden Kurt kuvvetlere saldırırsa, Turkiye'nin NATO uyeliğinin askıya alınması cağrısında bulunacağız." acıklamasında bulundu.
Son dakika! ABD Dışişleri Bakanlığı: Turkleri durdurmayacağız ABD basını, kritik operasyon oncesi Turkiye'nin elindeki tank sayısını duyurdu CHP'nin Fırat'ın doğusuna yonelik operasyon icin tavrı netleşti Turkiye'nin Suriye operasyonuna ilişkin ABD'den gelen acıklamalar, doların ateşini yukseltti
Son dakika: ABD Başkanı Donald Trump'tan Turkiye'ye kustah operasyon tehdidi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son dakika: ABD Başkanı Donald Trump'tan Turkiye'ye kustah operasyon tehdidi