Evet arkadaşlar bende işi bilenlerden biraz tavsiye alıyım. Bir site alıcam bu sitede aylık toplam 1.000.000 tekil ziyaretcisi olacak. Ortalama olarakta gunluk 1.000.000 / 30 = 33.000 kişi olacak. Saatlik ortalama kullanıcı sayısı ise yurtdışı ve yurt ici karışık olacağı ve butun ulkelerin gunduz gece karışık olduğu icin her saat dolu olabilir. Bu da ortalama 33.000 / 24 saat = 1.375 kişi olacak. Dakikalık ise = 22 kişi İlgili kişilerde zaten en fazla her gun 20 dakika durup işlerini halledip cıkarlar. Siteye herkes giremeyecek ve sayfaları goruntululemeyecek Sadece ana sayfada durabilecekler ve uye olurlarsa iceriği gorebilecekler. Cunki boş yere bandwidth gitsin istemiyorum. Uye olanlar girip site iceriğini gorebilecekler. Dışarıdan gelen kullanıcının bana harcatacğı bandwidth 1 kb bişi o yuzden onu hesaplamıyorum. Uye olanlar ise bana harcatacağı bandwidth ise en fazla 100 kiloByte civarında 1.000.000 girişte bana harcatacakları aylık veri transfer kapasitesi ise en fazla 100.000.000 kiloByte yani 100.000 MB yani , 100 gb olarak hesapladım. Kendi dosyalarımın kapasitesi ise en fazla 50.000 sayfa * 10 kb = 500.000 kb yani 500 megabyte // Ben her ihtimale karşı 10 gb veri depolayan hdd si olan sunucu alıcam.. SORU 1 : Sizce bu siteye Turkiye bazlı en uygun hangi upload hızı olan iss den internet cıkış hizmeti alıyım. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir. SORU 2 : Siz olsanız aylık 1.000.000 tekil ziyareti olan bir siteye reklam alırken ustte 468*60 bannere gunluk veya aylık kac tl reklam ucreti alırdınız. Fakat bu aylık toplamda giren 1.000.000 kişinin hepsininin farklı kişi olduğunu garanti veremem. Sadece tekil sayactan oyle bir rakam cıkıcak. Belki siteye takılan gercek kişi sayısı 33.000 kişidirde her gun girdikleri icin 30 gunde tekil sayac 1.000.000 yapabilir. Siz olsanız reklam verirken senin siten bu - tamam sitenin aylık tekil ziyaretci sayısı 1.000.000 olabilir ama aslında sitene gelen gercek kişi sayısı 33.000 kişi. Ben gercek kişi uzerinden hesap yapıp reklam veririm mi dersiniz. Yoksa sitene giren aylık tekil 1.000.000 sayac sayın var bu sayı uzerinden reklam parası hesaplarım oyle reklam veririm mi dersiniz. Boyle bir sitenin reklam yonetimini nasıl yapardınız ? Kac yeri reklama ayırırdınız ve her ilgili yer icin gunluk veya 15 gunluk veya aylık kac tl isterdiniz.? Tavsiyelerinizi ve onerilerinizi bilhassa TL olarak rakam vererek bir kac başka reklam alan siteler icin ornekler vererek belirtmenizi rica ediyorum. __________________